Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Djurvård: Hund

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 82,5
(medelvärde: 220,5)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 82,5
(medelvärde: 220,5)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Djurvård Hund

För dig med ett stort hundintresse

Du får en grundläggande utbildning i skötsel och hantering av hundar när du läser hundinriktningen. Naturbruksgymnasiets inriktning mot hund och hundsport är en utbildning för dig som har hunden som ditt stora intresse.

Vad får du lära dig på inriktningen för djurvård: Hund?

Inriktningen ger dig en grundläggande utbildning i skötsel, hantering och träning av hund. Utbildningen varvar teoretiska studier med praktisk hundträning. Du får tillsammans med din hund träna olika hundsporter under dessa tre år såsom lydnad, agility, nosework, freestyle, spår, sök och rallylydnad.

Få praktisk erfarenhet

Arbetsplatsförlagt lärande, APL, på 15 veckor ingår i utbildningen. Då praktiserar du på och får lära dig mer om hur det fungerar på t.ex. hundpensionat, veterinärklinik, hundtrim, zooaffär med mera.

Ta med din hund till skolan

Du får ha med dig egen hund till skolan under förutsättning att hunden genomfört skolans mentalprov/test med godkänt resultat. Det finns inget krav på att du har en egen hund för att gå denna inriktning, men din utbildning blir bättre då den bygger på träning av egen hund.

Lokaler

Skolan har ett hundstall för elevernas hundar samt inomhushall för hundträning på 420 m2 . Vi har även en utomhusbana och nära till skogen. För dig som har långt till skolan erbjuder vi internatboende där du kan ta med dig din hund.

Möjlighet att läsa högskoleförberedande ämnen

Om du vill läsa högskoleförberedande ämnen för att bredda dina möjligheter till vidare studier kommer du att läsa färre programfördjupningskurser mot hund och hundsport och istället läsa mer svenska och engelska. 

Efter gymnasiet

Utbildningen förbereder dig för arbeten som djurvårdare, arbete på kennel, hundskötare, hundförare, uppfödare etc. Vill du läsa vidare efter gymnasiet inriktat mot hundar finns yrken som väktare, hundförare inom polisen och tullen, hundtrim, hundfysioterapeut, veterinär, djursjukvårdare, med mera.

Du får behörighet till högskolan om du får yrkesexamen och har godkänt i kurserna svenska 2, svenska 3 och engelska 6. En del utbildningar kräver särskild behörighet (behörighetskurser kopplade till utbildningens innehåll). Om du har funderingar på någon speciell utbildning efter gymnasiet kan du kontakta skolans SYV.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Hund, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Ronneby

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djurvård: Hund

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet för Karlshamn, Olofström och Ronneby. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Utbildningsförvaltningen, 374 81 Karlshamn
Telefon: 0454-81519
Mejladress: liselotte.edvardssonsvensson@karlshamn.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Hund så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Blekinge Naturbruksgymnasium
Gamla Riksvägen 61
37262 Bräkne Hoby

Blekinge Naturbruksgymnasium utanför Ronneby

Blekinge Naturbruksgymnasium ligger utanför Ronneby med flera sjöar inom några stenkasts avstånd. Skolans marker sträcker sig som en hästsko genom Bräkne-Hoby, Sjöarp, Hakarp, Karlsnäs och Kalleberga, dessa tre orter utgör skolans fem olika undervisningsplatser. Den största delen av undervisningen bedrivs...

Läs mer om Blekinge Naturbruksgymnasium och visa alla program.

Sponsrad