Blekinge Naturbruksgymnasium

Blekinge Naturbruksgymnasium utanför Ronneby

Blekinge Naturbruksgymnasium ligger utanför Ronneby med flera sjöar inom några stenkasts avstånd. Skolans marker sträcker sig som en hästsko genom Bräkne-Hoby, Sjöarp, Hakarp, Karlsnäs och Kalleberga, dessa tre orter utgör skolans fem olika undervisningsplatser. Den största delen av undervisningen bedrivs i Bräkne-Hoby.

Nyrenoverad och modern skola med internat

Blekinge Naturbruksgymnasium är en liten skola med familjär stämning, där de fokuserar på en nära och trivsam miljö med de bästa möjliga förutsättningarna för en modern och utvecklande utbildning. Gymnasiet har funnits i över 50 år och har stor kunskap inom ekologiskt jordbruk.

Eleverna på Blekinge Naturbruksgymnasium får mycket hjälp av skolans duktiga lärare och instruktörer. På Blekinge Naturbruksgymnasium arbetar 40 engagerade medarbetare. Blekinge Naturbruksgymnasium har nyrenoverade och moderna lokaler. Har du lång resväg kan du bo på skolans internat.

Ridstall och hundhall på Blekinge Naturbruksgymnasium

Skolan har jord-, skog-, häst- och hundutbildningarna. Blekinge Naturbruksgymnasiums  ridhus invigdes 1999 och används på dagtid av elever och på kvällarna är det många klubbar som använder anläggningen. Om du inte är med i någon klubb kan du ändå få tillgång till ridhuset genom ett ridhuskort.

Skolan har även en hundhall, en uppvärmd träningshall på 435 kvm. Det finns även en teorisal i anslutning till hallen samt toaletter och en enkel kökshörna.

Jordbruksutbildningen har de flesta djur i Bräkne-Hoby men använder även marker i både Hakarp och Kalleberga. De flesta maskiner som skogsbruksutbildningens använder står i Sjöarp.

Är du intresserad och vill veta mer om Blekinge Naturbruksgymnasium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Blekinge Naturbruksgymnasium.

Blekinge Naturbruksgymnasium

Gamla Riksvägen 61
37262 Bräkne Hoby

www.ronneby.se

Snittbetyg: 4,1

Jim
Jag har ganska komplicerat för klassen inte är så bra för om man är intresserad av annat så glider man ut snabbt
Göte
Illgoua lärare, gött umgänge, goua möbler, Andersson är bålnöjd, kanon skola 10/10 305. Mvh Göte Illgousson
skolan har väldigt bra och snälla lärare samt personal som bryr sig om mig och vill se mig utvecklas. Rektor är där emot inte så populär då hon kör sitt egna race och verken lyssnar in elever eller personal.

För att beställa information från Blekinge Naturbruksgymnasium, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Blekinge Naturbruksgymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Skolrecensioner