Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Bessemerskolan
Programinformation
Sandviken
Antal elever: cirka 90 (.)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 170,0
    (medelvärde: 243,9) * statistik från 2021

Film

Kolla in Bessmerskolans egna reklamfilm, inspelad av skolans egna mediaelever.

En elev som bygger en robot

Om utbildningen

Högskoleförberedande studier på Teknikprogrammet

Har du ett brinnande intresse för teknik, datorer, design och vill ta det till en ny nivå? Teknikprogrammet på Bessemerskolan kan vara rätt steg på vägen! Teknikprogrammet är ett brett gymnasieprogram där du får lov att kombinera teoretiskt plugg med att jobba praktiskt. I och med att teknikprogrammet är högskoleförberedande kan du efter gymnasiet läsa vidare på högskola eller universitet.

Teknikcollege på Bessemerskolan

Teknikprogrammet på Bessemerskolan är ett certifierat teknikcollege, vilket är en kvalitetsstämpel från industrirådet. Men vad innebär det för dig egentligen? Jo, det innebär bland annat att du kan välja bland ett ännu större utbud av kurser som ger dig en ännu bredare högskolebehörighet. Bra va?

Teknikcollege innebär också att du får vara ute på praktik på ett relevant företag inom teknikbranschen. Andra saker som kännetecknar ett teknikcollege är den tydliga kopplingen mellan teori och praktik som visar sig i form av olika projekt.

Inriktning Design och produktutveckling

Om du är en kreativ person som gillar design och teknik, då kommer den här inriktningen passa dig alldeles utmärkt. På inriktningen design och produktutveckling läser du följande kurser:

  • Bild och form 1a1
  • Cad 1
  • Design 1
  • Konstruktion 1

Tre år senare

När tre år gått och du tagit din examen från Teknikprogrammet är valmöjligheterna många. Genom att läsa vidare på högskola eller universitet kan du utbilda dig till bland annat arkitekt, webbdesigner, 3D-designer, mjukvaruutvecklare, spelprogrammerare och civilingenjör.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling så kommer skolan att kontakta dig.

Bessemerskolan

Brett utbud av utbildningar och idrott på Bessemerskolan

Bessemerskolan är en kommunal gymnasieskola i Sandviken med ett stort utbud av utbildningar. Skolan är ett Riksidrottsgymnasium med inriktningen Orientering. Håller du på med någon annan idrott kan du välja Idrott och hälsa-specialisering som individuellt val i årskurs 2 och...


Läs mer om Bessemerskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bessemerskolan

Industrivägen 7
81180 Sandviken

 Visa telefonnummer
www.bessemerskolan.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling från Bessemerskolan, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bessemerskolan
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information