Försäljnings- och serviceprogrammet

Bessemerskolan
Programinformation
Sandviken
Försäljnings- och serviceprogrammet

Film

Ett collage med en elev som hänger kläder och tangenter på en kassaapparat

Om utbildningen

Handel och service, inköp - sälj - marknadsföring

Är du intresserad av handel av produkter och tjänster samt administration och marknadsföring? På Bessemerskolans Försäljnings- och serviceprogram får du praktiska kunskaper inom handel, administration och service. En stor del av utbildningen utgörs av praktik på en arbetsplats och du förbereds för yrkeslivet och för jobb direkt efter studenten. Du får lära dig om ekonomi, försäljning, olika dataprogram, service, marknadsföring och arrangemang av mindre events.

På Försäljnings- och serviceprogrammet får du varierande undervisning med ämnesintegrerade projekt, blandat med självständigt arbete, föreläsare, studiebesök och verklighetsbaserade arbeten. Här utvecklar du din kreativitet och problemlösningsförmåga samtidigt som du lär dig att ta egna initiativ och ansvar. På Bessemerskolan går du i din klass hemklassrum och får tillgång till egen dator.

APL - arbetsplatsförlagt lärande

Försäljnings- och serviceprogrammet är ett yrkesprogram. Därför ingår APL – arbetsplatsförlagt lärande. Det innebär att du får göra praktik i 40 veckor på en arbetsplats i näringslivet. Det går till så att du på våren i årskurs ett söker praktikplats med hjälp av CV för att sedan gå på anställningsintervju och påbörja din praktik. I tvåan har du praktik två dagar i veckan på hösten och tre dagar i veckan på våren. I trean fortsätter du med praktik 3 dagar i veckan på hösten och på vårterminen praktiserar du 2 dagar per vecka.

Lärlingsutbildning

På Bessemerskolan kan du också läsa Försäljnings- och serviceprogrammet som lärling. Det innebär att du spenderar halva din studietid ute på praktik, vilket ger dig chans till ett unikt lärande.

Tre spännande år på Handel & Service

I årskurs ett lär du dig grunderna i det som ska komma att bli ditt yrke. Du lär dig om handel och service, företagsekonomi, marknadsföring och om att arbeta i projekt. Du läser kärnämnena Svenska, Engelska och Matematik och använder datorn i ditt dagliga arbete.

I årskurs två fördjupar du dina färdigheter från årskurs ett och i dina karaktärsämneskurser samt driver UF tillsammans med dina klasskompisar.

Det sista året på Försäljnings- och serviceprogrammet ligger fokus på fördjupande handelskurser inför kommande yrkesliv eller studier. Du gör också ditt gymnasiearbetet, där du får visa prov på både din kreativitet och på dina kunskaper inom handel, service och marknadsföring.

Exempel på yrken efter utbildningen;

  • Ekonomi och redovisningsassistent
  • Inköpsassistent
  • Säljare
  • Kommunikatör
  • Marknadsföringsassistent
  • Personaladministratör
  • Egenföretagare/entreprenör
Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Certifiering

Gymnasiala handelsutbildningar

Gymnasiala handelsutbildningar

Gymnasiala handelsutbildningar är en certifiering utfärdad av Handelsrådet. Certifieringar intygar att utbildningen ger rätt kompetens för ett arbetsliv i handeln.

Läs mer om Gymnasiala handelsutbildningar här!

Certifiering

Gymnasiala handelsutbildningar

Gymnasiala handelsutbildningar

Gymnasiala handelsutbildningar är en certifiering utfärdad av Handelsrådet. Certifieringar intygar att utbildningen ger rätt kompetens för ett arbetsliv i handeln.

Läs mer om Gymnasiala handelsutbildningar här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Bessemerskolan

Brett utbud av utbildningar och idrott på Bessemerskolan

Bessemerskolan är en kommunal gymnasieskola i Sandviken med ett stort utbud av utbildningar. Skolan är ett Riksidrottsgymnasium med inriktningen Orientering. Håller du på med någon annan idrott kan du välja Idrott och hälsa-specialisering som individuellt val i årskurs 2 och...


Läs mer om Bessemerskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bessemerskolan

Industrivägen 7
81180 Sandviken

 Visa telefonnummer
www.bessemerskolan.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Försäljnings- och serviceprogrammet från Bessemerskolan, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bessemerskolan
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information