Visa gymnasium.se som: Mobil

Vård- och omsorgsprogrammet

Bessemerskolan
Programinformation
Sandviken
Vård- och omsorgsprogrammet
Collage med elever från vård- och omsorgsprogrammet och en spruta

Om utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet på Bessemerskolan

Är du intresserad av människan? Av hälsa och medicin? Då kan det här vara programmet för dig. Bessemerskolan i Sandviken erbjuder nämligen det yrkesförberedande Vård- och omsorgsprogrammet. Här får du som elev läsa kurser som hälsopedagogik, psykiatri, psykologi och flera andra superintressanta ämnen.

Vård- och omsorgsprogrammet är ett gymnasieprogram som sätter människan och hälsan i centrum. Du kommer att lära dig hur inte bara du själv fungerar, men hur andra människor fungerar rent fysiskt, psykiskt och socialt genom våra liv. I och med att vård- och omsorgsprogrammet är ett yrkesprogram får du arbeta både praktiskt och teoretiskt under din tid på utbildningen.

Vård- och omsorgscollege på Bessemerskolan

Vad är egentligen vård- och omsorgscollege? Det är en samverkansform på regional och lokal nivå mellan både utbildningsanordnare som Bessemerskolan och arbetsliv inom vård och omsorg. Tanken med samverkan är att det ska gynna dig som elev på vård- och omsorgsprogrammet, arbetsgivare samt mottagare av vård och omsorg.

Att Bessemerskolan certifierats som ett vård- och omsorgscollege är ett tecken på kvalitet, något som kommer att gynna dig som tar din examen från programmet och framtida arbetsgivare.

Vad kan jag göra efter gymnasiet?

Med en yrkesexamen från vård- och omsorgsprogrammet i bagaget är du redo för att komma ut i arbetslivet. Du kan arbeta som exempelvis personlig assistent, undersköterska, habiliterare eller skötare. För dig som vill läsa vidare finns det möjlighet till det, då kan du utbilda dig till exempelvis sjuksköterska, socionom eller lärare.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Kolla in Bessmerskolans egna reklamfilm, inspelad av skolans egna mediaelever.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Som boende i samma kommun som Bessemerskolan söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Bessemerskolan

Bessemerskolan i Sandviken

Brett utbud av utbildningar och idrott på Bessemerskolan

Bessemerskolan är en kommunal gymnasieskola i Sandviken med ett stort utbud av utbildningar. Skolan är ett Riksidrottsgymnasium med inriktningen Orientering. Håller du på med någon annan idrott kan du välja Idrott och hälsa-specialisering som individuellt val i årskurs 2 och...


Läs mer om Bessemerskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bessemerskolan

Industrivägen 7
81180 Sandviken

 Visa telefonnummer
www.bessemerskolan.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet från Bessemerskolan, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bessemerskolan
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.