Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Bessemerskolan
Programinformation
Sandviken
Antal elever: cirka 50 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 195,0
    (medelvärde: 222,5) * statistik från 2019/20

Film

Kolla in Bessmerskolans egna reklamfilm, inspelad av skolans egna mediaelever.

Collage med tre elever i bygghjälm och ett vattenpass

Om utbildningen

Lär dig husbyggnad på Bessemerskolan

Bygg- och anläggningsprogrammet på Bessemerskolan är ett yrkesprogram med fyra inriktningar. Inriktningen Husbyggnad är utbildningen för dig som vill jobba som hantverkare inom byggbranschen. Under utbildningen varvas praktiskt arbete med teori och du får ta ett stort eget ansvar. Du läser i små klasser med en stark gemenskap mellan klasskamrater och lärare.

Prova på yrken som träarbetare, betongarbetare och murare

Inriktningen Husbyggnad på Bessemerskolan i Sandviken är en bred utbildning där du får välja mellan många olika yrken att fördjupa dig inom. När du valt vilket yrke du vill utbilda dig inom får du arbeta med olika arbetsmetoder som är vanliga inom yrket. Exempel på yrken inom inriktningen Husbyggnad är: träarbetare, betongarbetare, murare, glastekniker, golvläggare, plattsättare och bergsprängare.

Tre år på inriktningen Husbyggnad

Under första året på Bygg- och anläggningsprogrammet läser du programgemensamma ämnen och du får prova flera olika yrken som betongarbetare, gatu- och väganläggningsarbetare, glasmästare, målare, murare, plåtslagare och träarbetare.

Inför årskurs 2 väljer du yrke. Som elev på inriktningen Husbyggnad läser du, liksom målerieleverna på skolan hela året, medan plåtslageri- och glasmästareleverna gör den praktiska delen av sin utbildning på företag. Alla elever läser kärnämnena på Bessemerskolan. I årskurs 3 är en stor del av utbildningen förlagd till företag

När du läst Bygg- och anläggning på Bessemerskolan är du redo att arbeta inom det yrket du har utbildat dig inom. Du blir då anställd som lärling och gör din lärlingstid på ett företag.

Övriga inriktningar på Bygg- och anläggningsprogrammet är:

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Innehåll på Bygg- och anläggningsprogrammet inriktning Husbyggnad

År 1 på Bygg- och anläggningsprogrammet inriktning husbyggnad

Det första året på Bygg- och anläggningsprogrammet är gemensamt och du får prova på flera olika yrken, tillexempel
betongarbetare, glasmästare, gatu- och väganläggningsarbetaremålare,plåtslagare,murare och träarbetare.

År 2 på Bygg- och anläggningsprogrammet inriktning husbyggnad

Inför åkurs två på Bygg- och anläggningsprogrammet väljer du yrke. För tillexempel plåslagare och glasmästare sker den praktiska utbildningen på företag, jämfört med målare och träarbetare som är kvar på skolan hela året. Alla elever läser kärnämnerna på skolan.

År 3 på Bygg- och anläggningsprogrammet inriktning husbyggnad

En stor del av utbildningen i årskurs 3 är förlagd till företag. Det är ett väldigt bra tillfälle att visa vad man går för och brukar leda till sommarjobb och även fortsatt arbete när du har gått klart utbildningen.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggbranschens Yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggbranschens Yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Bessemerskolan

Brett utbud av utbildningar och idrott på Bessemerskolan

Bessemerskolan är en kommunal gymnasieskola i Sandviken med ett stort utbud av utbildningar. Skolan är ett Riksidrottsgymnasium med inriktningen Orientering. Håller du på med någon annan idrott kan du välja Idrott och hälsa-specialisering som individuellt val i årskurs 2 och...


Läs mer om Bessemerskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bessemerskolan

Industrivägen 7
81180 Sandviken

 Visa telefonnummer
www.bessemerskolan.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Bessemerskolan, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bessemerskolan
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: