Åva gymnasium - ett galet bra första steg ut i vuxenlivet!

Åva gymnasium

Läs om Amandas tid på Åva gymnasium i Täby. Och om resan från Naturvetenskapsprogrammet till psykologistudier på universitetet.

Amanda läste Naturvetenskapsprogrammet på Åva gymnasium

Valde Åva efter öppet hus

Amanda valde Åva efter att ha varit på Öppet hus och kände sig direkt väldigt hemma. Hon upplevde Åva gymnasium som en mycket välkomnande och accepterande miljö och gillade att det finns så många program att välja på.

- Jag älskade stämningen på Åva! Generellt sett var alla väldigt öppna och trevliga mot varandra och man mådde bra av att vara där. Sen hade jag fruktansvärt bra och engagerade lärare och de bidrog väldigt mycket till min gymnasietid, berättar Amanda.

Temadagar, konserter och projekt

Något annat som Amanda uppskattade mycket med Åva var alla aktiviteter och projekt som pågick på skolan och som ”bröt av vardagen lite”. Temadagar, elevkonserter, talangjakt och projekt för att förebygga främlingsfientlighet är några exempel på allt som hände på skolan.

Läser till psykolog

Amanda valde Naturvetenskapsprogrammet, en utbildning som har lett henne vidare till högre studier. Idag läser Amanda första terminen på Psykologprogrammet i Uppsala och trivs jättebra. Hon bär med sig sina kunskaper från Åva och har haft stor nytta av det naturvetenskapliga tankesättet som hon fick lära sig och av skrivandet hon utvecklade under gymnasiet.

- Åva har gett mig en väldigt bra grund att stå på. Jag fick lära mig så mycket om hur man tänker kritiskt och analyserar information och det har det varit fantastiskt att kunna, på universitetet, menar Amanda.

Amanda rekommenderar Åva gymnasium till alla, och ser det som en bra skola och start på livet som vuxen:
- Jag skulle rekommendera Åva till alla, för det är en fantastiskt bra och mysig skola. Ett galet bra första steg ut i vuxenlivet!

Läs mer om Åva gymnasium

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Åva gymnasium.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors