Teknikprogrammet

Teknikprogrammet

Åva gymnasium, i Täby
Antal elever
Antal elever: cirka 400 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 227,5
(medelvärde: 281,4)
Antal elever
Antal elever: cirka 400 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 227,5
(medelvärde: 281,4)

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet passar dig som intresserad av teknisk utveckling och ämnen som matte och fysik. Under programmets gång får du lära dig om tekniska processer och och hur teknikutvecklingen påverkar hela samhället.

Teknikprogrammet är ett brett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier inom naturvetenskap och teknik på universitet eller högskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till civilingenjör, programmerare och webbutvecklare.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
1/5
Rasmus
17 feb 2023
Extremt dålig skolledning

Jag har gått i den här skolan i 3 år nu och ska precis ta studenten. Det är en tid av glädje och roligheter, men skolledningen har valt att ställa in många av vår gemensamma akt...

Visa hela
Åva gymnasium
Åva Skolgränd 1-3
183 34 Täby

Vad kan Åva gymnasium erbjuda dig?

Åva gymnasium är en skola i Täby i Stockholms län. Skolan har unika samarbeten med flera högskolor och universitet, samt med företag, vilket öppnar många dörrar för dig som elev. Engagerade och skickliga lärare gör sitt yttersta för att du ska...

Läs mer om Åva gymnasium och visa alla program.

Sponsrad