Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
marker
Har lediga platser
Har lediga platser
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
marker
Har lediga platser
Har lediga platser
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Är ditt stora intresse media, foto, Internet och film?

Samhällsvetenskapsprogrammet passar dig som är intresserad av områden som politik, världen och mänsklig tillvaro.

Du lär dig utveckla ett vetenskapligt och kritiskt förhållningssätt. Utbildningen stärker din förmåga att söka, sålla och bearbeta information med källkritisk medvetenhet. Du får studera journalistik, information och reklam men även praktiskt pröva textens, bildens och ljudets kommunikativa möjligheter.

Du får kunskaper om mediernas roll i samhället och hur man kan använda sig av medieteknik för att förmedla budskap på ett intresseväckande sätt. Samhällsvetenskapsprogrammet är en högskoleförberedande utbildning, som ger dig en bred teoretisk och praktisk grund för fortsatta studier. Yrken inom den samhällsvetenskapliga sektorn är till exempel diplomat, politiker, psykolog eller utrikeskorrespondent.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg
  • Svenska

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

Pamela pluggar natur på INIT Göteborg

International IT College of Sweden Göteborg

Pamela är 17 år och studerar Naturvetenskapsprogrammets tredje år på INIT College, (International IT College of Sweden) i Göteborg. Hon berättar att det är lätt att få vänner på skolan och att lärarna verkligen bryr sig om eleverna. Pamela berättar mer om skolan i det här reportaget. 

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Arena Academy Göteborg
Elof Lindälvs gata 13
41458 Göteborg

Välkommen till Arena Academy Göteborg

Arena Academy är en fristående gymnasieskola som inriktar sig på att ge en utbildning som rustar dig för universitetsstudier både i Sverige och internationellt. Om du är en ambitiös elev som strävar efter att förbereda dig för vidare studier på...

Läs mer om Arena Academy Göteborg och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 3,2

Baseras på 5 recensioner
Skriv en recension
1/5
Elev i åk 1
20 feb 2024
Dålig skola

Jag är elev och lärarna skriker du blir tvingad stå bakom stolen till läraren säger till dig at sitta inga drickor förutom vatten i klassrummen du får en disciplin rapport om du...

Visa hela
5/5
Andrea
03 okt 2022
Jätte bra skola!

Rekomenderar totalt! Skolan har kvalificerade lärare som alltid ser till att du får den hjälpen du behöver, för att nå upp till dina mål inom studierna. Tvivla aldrig på att frå...

Visa hela
5/5
Fatima
07 okt 2020

Den e helt okej, jag gillar min proggarm det är intressant och fullt av kunskap som jag inte visste om innan. Skolan är jätte bra, lärarna hjälper oss mycket med läxor och greje...

Visa hela
Sponsrad