Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Hulebäcksgymnasiet
Programinformation
Göteborg
Samhällsvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

Plugga medier, info & kommunikation på Hulebäcksgymnasiet

Plugga medier, information och kommunikation på Hulebäcksgymnasiet

Om du har ett intresse för media och kommunikation och vill lära dig om mediernas roll i samhället, då ska du läsa medier, information och kommunikation på Hulebäcksgymnasiet.

Variera teori med praktik

Du som elev kommer att få lära dig att studera medier både ur ett teoretiskt perspektiv som ett praktiskt. Du kommer att få lära dig teorier och metoder för att förmedla information. Under utbildningen kommer du att testa på att skapa och förmedla information genom medieteknik.

Jobba med spännande projekt

Som elev på medieprogrammet kommer du att få jobba med en rad olika projekt under gymnasiet. Du kommer bland annat att få vara delaktig i en filmfestival, tidningsprojekt och debatter. Vare sig du vill lära dig text, radio, film eller foto kommer du ha möjlighet att studera det på medieprogrammet. Du kommer att få läsa kurser i:

  • Journalistik, reklam, information
  • Medieproduktion
  • Medier, samhälle och kommunikation

Efter medieprogrammet

Medieprogrammet är högskoleförberedande och efter studenten kan du plugga vidare på högskola eller universitet. Fördjupa dina kunskaper och plugga till kommunikatör, journalist, medieproducent, fotograf eller marknadsförare.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Som boende i samma kommun som Hulebäcksgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.

Hulebäcksgymnasiet

Hulebäcksgymnasiet

Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke öppnade sina portar 1995. Som en av Göteborgsregionens populäraste skolor har Hulebäck idag vuxit till en skola med 1750 elever. Skola präglas av en god sammanhållning där lärare och elever samarbetar för att skapa en bra och...


Läs mer om Hulebäcksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hulebäcksgymnasiet

Idrottsvägen 2
43580 Mölnlycke

 Visa telefonnummer
www.hule.harryda.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation från Hulebäcksgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Hulebäcksgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.