Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Hulebäcksgymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Plugga medier, information och kommunikation på Hulebäcksgymnasiet

Samhällsvetenskap med tydlig medieprofil, det är Samhäll Media. Du får jobba praktiskt med text, radio, film och foto samtidigt som du blir behörig till högre studier. 

Du blir en medveten mediekonsument och väl rustad för informationssamhällets utmaningar, något du har nytta av resten av livet. Samhäll Media satsar på bra teknik som alla kan behärska, men det viktiga är inte tekniken i sig, utan att innehållet sätts i centrum. På programmet får du de verktyg du behöver för att nå ut med ditt budskap, vare sig du använder dig av text, radio, film eller foto.

Lärare med erfarenhet av medievärlden

– Flera av oss har en bakgrund inom medievärlden. Detta har både vi och eleverna nytta av i undervisningen, säger läraren David Hajtowitz.
Fräscha lokaler, uppdaterad teknik, engagerade lärare och intresserade elever bidrar till ett trevligt arbetsklimat. I en familjär och trivsam miljö förbereds du för exempelvis ett yrkesliv som kritiskt granskande och kreativt skapande journalist.

– Jag sökte till Samhäll Media för att mitt stora intresse är fotografi, men nu har jag fått lära mig så mycket mer, som radio, film och layout. Jag har fått nya intressen och större bredd, säger Sofia Selstam som pluggar sista året på samhällsprogrammets mediaprofil.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hulebäcksgymnasiet
Idrottsvägen 2
43580 Mölnlycke

Välkommen till Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke!

Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke öppnade sina portar 1995. Som en av Göteborgsregionens populäraste skolor har Hulebäck idag vuxit till en skola med ungefär 1800 elever. Skola präglas av en god sammanhållning där lärare och elever samarbetar för att skapa en bra...

Läs mer om Hulebäcksgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad