Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Fördjupa dig inom företagande och ekonomi

Ekonomiprogrammet passar dig som är intresserad av områden som ekonomi, människor och kultur och hur det formar vårt samhälle.

Du är intresserad av att söka, sammanställa och kritiskt granska information inom det samhällsvetenskapliga området på både en nationell och internationell nivå. Diskussioner och argumenterande tycker du är spännande och du övar gärna din förmåga att analysera och se frågor ur olika perspektiv.

Ekonomiprogrammet är en studieförberedande utbildning, som ger dig en bred teoretisk grund för fortsatta studier. Yrken inom den samhällsvetenskapliga sektorn är till exempel, journalist, civilekonom, lärare, polis eller jurist.

Inriktning Ekonomi

Under utbildningen får du kunskaper inom redovisning, kalkylering och marknadsföring, ledarskap samt organisation. Dessutom får du möjlighet att starta och driva ett eget företag, verkligt eller virtuellt.

Arena Academy samarbetar med organisationen ”Ung Företagsamhet”. Kanske har du många idéer, men hur kan du förverkliga dem? Hur kan du gå från en affärsidé till ett verkligt fungerande företag som kan ge inkomster? För att kunna göra detta behöver du kunskap och erfarenheter som du kan få på Ekonomiprogrammet.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg
  • Svenska

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

Pamela pluggar natur på INIT Göteborg

International IT College of Sweden Göteborg

Pamela är 17 år och studerar Naturvetenskapsprogrammets tredje år på INIT College, (International IT College of Sweden) i Göteborg. Hon berättar att det är lätt att få vänner på skolan och att lärarna verkligen bryr sig om eleverna. Pamela berättar mer om skolan i det här reportaget. 

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Arena Academy Göteborg
Elof Lindälvs gata 13
41458 Göteborg

Välkommen till Arena Academy Göteborg

Arena Academy är en fristående gymnasieskola som inriktar sig på att ge en utbildning som rustar dig för universitetsstudier både i Sverige och internationellt. Om du är en ambitiös elev som strävar efter att förbereda dig för vidare studier på...

Läs mer om Arena Academy Göteborg och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 2,5

Baseras på 2 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
4/5
Bilal
07 okt 2020

Jag tycker init har hjälpt många elever att utvecklas. Det är ju en liten skola så du får så mycket hjälp elever vill ha. Lärarna är trevliga och rektorn gör alltid sitt bästa a...

Visa hela
1/5
Arg Elev
05 feb 2020
SÄMSTA SKOLAN I SVERIGE!

Det är den dåligaste skolan i hela sverige. Den skolan som ligger i stockholm är bra men denna är betydligt långt ifrån den. Denna skolan är den sämsta valet man kan välja. DET ...

International IT College of Sweden
07 feb 2020
Hej Arg Elev

Tråkigt att du upplevt dålig lukt i våra lokaler. VI har ljusa lokaler me...
Visa hela
Sponsrad