Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 290 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 302,5
(medelvärde: 322,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 290 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 302,5
(medelvärde: 322,3)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet inriktning Ekonomi

Ekonomiprogrammet, med inriktning Ekonomi 

Vill du veta hur man marknadsför en produkt, startar ett företag eller vad som kännetecknar en bra ledare. Vill du veta hur man löser kluriga juridiska fall?

Ekonomiprogrammet utvecklar dina kunskaper i samhällskunskap, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik. Utöver att du får fördjupade ekonomiska kunskaper finns det även utrymme för andra fördjupningar. Inom ämnet psykologi får du förståelse för hur människor tänker, känner och handlar vilket är viktigt vid beslut och bedömningar inom både ekonomi och juridik. ProCivitas rekommenderar dig att läsa den frivilliga retorikkursen då du oavsett yrkesval kommer att behöva uttrycka dig i tal och skrift på ett korrekt och inspirerande vis.

Vad lär du dig?

Du lär dig både ekonomins spelregler och juridikens lagar men du lär dig också hur det är att driva ett företag i praktiken. Inom ramen för Ung Företagsamhet startar du tillsammans med ett par andra årskurs 3-elever ett företag på riktigt, ett UF-företag.

Hur fungerar ett UF-företag?

Ni utvecklar en affärsidé och ska konkurrera med befintliga företag på marknadens villkor. Du kan välja fördjupningskurser i moderna språk, engelska, matematik, men även ekonomiska kurser såsom internationell ekonomi och marknadsföring.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Malmö

Höst

  • Klassrum
  • Malmö

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
ProCivitas privata gymnasium Malmö
Citadellsvägen 9
211 18 Malmö

ProCivitas Malmö - uppfyll dina drömmar

På ProCivitas Privata Gymnasium i Malmö har vi som ambition att bli den bästa gymnasieskolan i Sverige. Det kan tyckas vara ett svårt mål, men det får vår skola att ständigt sträva efter att utvecklas. Hos oss får du medlen...

Läs mer om ProCivitas privata gymnasium Malmö och visa alla program.

Sponsrad