Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

ProCivitas privata gymnasium Malmö
Programinformation
Malmö
Antal elever: cirka 290 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 212,5
    (medelvärde: 318,5) * statistik från 2020
(Läs mer) Öppet hus
2021-11-09
2021-11-23
2022-01-20

Film

På ProCivitas ställer vi höga krav på våra elever och vår verksamhet. Våra lärare är experter på att möta och utmana studiemotiverade elever så att de når sin fulla potential. Hos oss präglas kulturen av engagemang, gemenskap och entreprenörskap.

Ekonomiprogrammet inriktning Ekonomi

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet, med inriktning Ekonomi 

Vill du veta hur man marknadsför en produkt, startar ett företag eller vad som kännetecknar en bra ledare. Vill du veta hur man löser kluriga juridiska fall?

Ekonomiprogrammet utvecklar dina kunskaper i samhällskunskap, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik. Utöver att du får fördjupade ekonomiska kunskaper finns det även utrymme för andra fördjupningar. Inom ämnet psykologi får du förståelse för hur människor tänker, känner och handlar vilket är viktigt vid beslut och bedömningar inom både ekonomi och juridik. ProCivitas rekommenderar dig att läsa den frivilliga retorikkursen då du oavsett yrkesval kommer att behöva uttrycka dig i tal och skrift på ett korrekt och inspirerande vis.

Vad lär du dig?

Du lär dig både ekonomins spelregler och juridikens lagar men du lär dig också hur det är att driva ett företag i praktiken. Inom ramen för Ung Företagsamhet startar du tillsammans med ett par andra årskurs 3-elever ett företag på riktigt, ett UF-företag.

Hur fungerar ett UF-företag?

Ni utvecklar en affärsidé och ska konkurrera med befintliga företag på marknadens villkor. Du kan välja fördjupningskurser i moderna språk, engelska, matematik, men även ekonomiska kurser såsom internationell ekonomi och marknadsföring.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 17195 200 10 MALMÖ
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Reportage

"En skola som erbjuder många möjligheter"

Eleven Filippa tycker att de kunniga lärarna, den inspirerande miljön och den välkomnande kårandan är det som utmärker ProCivitas.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

ProCivitas privata gymnasium Malmö

Uppfyll dina drömmar på Procivitas i Malmö!

På ProCivitas Privata Gymnasium i Malmö har vi som ambition att bli den bästa gymnasieskolan i Sverige. Det kan tyckas vara är ett svårt mål, men det får vår skola att ständigt sträva efter att utvecklas. Enligt många enkätundersökningar som...


Läs mer om ProCivitas privata gymnasium Malmö och visa alla program.

Kontaktuppgifter

ProCivitas privata gymnasium Malmö

Citadellsvägen 9
211 18 Malmö

 Visa telefonnummer
www.procivitas.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från ProCivitas privata gymnasium Malmö, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
"En skola som erbjuder många möj...
ProCivitas Malmö

Eleven Filippa tycker att de kunniga lärarna, den inspirerande miljön och den välkomnande kårandan är det som utmärker ProCivitas.

Läs mer