Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Klara Teoretiska Gymnasium Linköping
Programinformation
Linköping
Antal elever: cirka 110 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 190,0
    (medelvärde: 249,5) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-22
Ekonomi på Klara Teoretiska Gymnasium i Linköping

Om utbildningen

Ekonomi på Klara Teoretiska Gymnasium i Linköping

Ekonomiprogrammet med inriktning Ekonomi på Klara Teoretiska Gymnasium Linköping är utbildningen för dig med intresse för samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik. På Ekonomiprogrammet får du lära dig starta eget företag, som du sedan driver och avvecklar, antingen i egen regi, eller tillsammans med klasskamrater.

Internationell ekonomi

I Linköping har Klara Teoretiska Gymnasium internationell ekonomi som fördjupning på Ekonomiprogrammet. Utbildningen ger dig kunskaper om ekonomi och handel med andra länder, och du får förståelse för vikten av de internationella relationerna i vårt globala samhälle. I fördjupningen ingår också organisation och ledarskap. Du får dessutom analysera och bedöma juridiska problem och utveckla ditt juridiska språk inom ämnet affärsjuridik.

Vill du studera vidare till civilekonom?

När du läst Ekonomiprogrammet med Internationell ekonomi på Klara Teoretiska Gymnasium Linköping har du bred behörighet och kan söka dig till universitets- och högskoleutbildningar inom såväl ekonomi som juridik, för att bli exempelvis civilekonom. Vill du jobba direkt efter gymnasiet kan du söka dig till yrken som inköpsansvarig eller ekonomiassistent, eller kanske som egenföretagare.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Linköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
Mejladress: gymnasieantagningen@linkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Linköping

Välkommen till Klara Teoretiska Gymnasium i Linköping!

Klara Teoretiska Gymnasium vill vara en skola att längta till. För att prestera bra i skolan är det viktigt att du trivs och har förutsättningar att lyckas. Här får du precis de verktyg du behöver, oavsett om du har höga...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Linköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Linköping

Hamngatan 2B
582 26 Linköping

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 2 recensioner.

Josefine

Jag går andra året på klara och tycker att skolan är väldigt bra. Lärarna lyssnar på än och tar tid till dig om du behöver hjälp. Lokalerna är väldigt fräscha men det kan bli lite trångt i korridoren.

Gustav

Skolan är kortfattat usel, dåliga och oprofessionella lärare som inte är motiverade. Skolan är en friskola och har ett stort vinstintresse. Det syns tydligt. Hade jag valt en skolan nu, hade jag valt en annan. Skippa denna.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,0)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Klara Teoretiska Gymnasium Linköping, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information