Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Klara Teoretiska Gymnasium Linköping
Programinformation
Linköping
Antal elever: 33 (år 1)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 262,7
    (Lägsta: 235) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2019-11-13
2020-01-15
2020-01-23
2020-04-16
Ekonomi på Klara Teoretiska Gymnasium i Linköping

Utbildningsinfo

Ekonomi på Klara Teoretiska Gymnasium i Linköping

Ekonomiprogrammet med inriktning Ekonomi på Klara Teoretiska Gymnasium Linköping är utbildningen för dig med intresse för samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik. På Ekonomiprogrammet får du lära dig starta eget företag, som du sedan driver och avvecklar, antingen i egen regi, eller tillsammans med klasskamrater.

Internationell ekonomi

I Linköping har Klara Teoretiska Gymnasium internationell ekonomi som fördjupning på Ekonomiprogrammet. Utbildningen ger dig kunskaper om ekonomi och handel med andra länder, och du får förståelse för vikten av de internationella relationerna i vårt globala samhälle. I fördjupningen ingår också organisation och ledarskap. Du får dessutom analysera och bedöma juridiska problem och utveckla ditt juridiska språk inom ämnet affärsjuridik.

Vill du studera vidare till civilekonom?

När du läst Ekonomiprogrammet med Internationell ekonomi på Klara Teoretiska Gymnasium Linköping har du bred behörighet och kan söka dig till universitets- och högskoleutbildningar inom såväl ekonomi som juridik, för att bli exempelvis civilekonom. Vill du jobba direkt efter gymnasiet kan du söka dig till yrken som inköpsansvarig eller ekonomiassistent, eller kanske som egenföretagare.

Film

Klara Teoretiska Gymnasium har tio skolor, i sex olika städer från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Vi är den bästa förberedelsen för studier på högskola, och ditt första steg mot framtiden. Välkommen till oss!

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Som boende i samma kommun som Klara Teoretiska Gymnasium Linköping söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Linköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Linköping

Klara Teoretiska Gymnasium Linköping

Klara Teoretiska Gymnasium vill vara en skola att längta till. För att prestera bra i skolan är det viktigt att du trivs och har förutsättningar att lyckas. Här får du precis de verktyg du behöver, oavsett om du har höga...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Linköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Linköping

S:t Larsgatan 3
582 24 Linköping

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Recensioner

Gustav
(1)
Skolan är kortfattat usel, dåliga och oprofessionella lärare som inte är motiverade. Skolan är en friskola och har ett stort vinstintresse. Det syns tydligt. Hade jag valt en skolan nu, hade jag valt en annan. Skippa denna.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, fyll i följande uppgifter: