Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Juridik

ANIARAgymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 167,5
(medelvärde: 205,9)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 167,5
(medelvärde: 205,9)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet, Juridik

Ekonomiprogrammet med inriktning Juridik på ANIARAgymnasiet

Ekonomiprogrammet passar dig som är intresserad av ekonomi och företagande och som är intresserad av att läsa vidare efter gymnasiet. Programmet är högskoleförberedande och förbereder dig främst för fortsatta studier inom ekonomiområdet.

Inriktningen juridik

För dig som funderar på att bli civilekonom, affärsjurist, advokat, åklagare eller något liknande i framtiden är juridik en perfekt inriktning att läsa. Du kommer att få bred kunskap inom juridik och om rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och hur den påverkas av internationell rätt.
Juridik är ett kunskapsområde som är efterfrågat på arbetsmarknaden och är något som kommer hjälpa dig på traven både professionellt som i ditt vardagliga liv. Under din tid på ANIARAgymnasiets juridikutbildning får du en inblick i den svenska rättsordningen och affärsrätt genom att bland annat delta i projektarbeten och gå på studiebesök.

Praktik förbereder dig för ditt kommande yrkesliv

Delar av din utbildning på ANIARAgymnasiets ekonomiprogram sker ute på en arbetsplats, detta för att förbereda dig för ditt framtida arbetsliv. Praktiken är även ett gyllene tillfälle för dig att knyta nyttiga kontakter inom branschen. ANIARAgymnasiet har lång erfarenhet av att samarbeta med olika arbetsplatser.

Efter gymnasiet

Välj bland flera olika eftergymnasiala utbildningar på högskola eller universitet. Möjligheterna är många och du kan välja att läsa vidare till exempelvis jurist, åklagare, civilekonom, marknadsförare, psykolog, lärare, arbetsterapeut och mycket mer.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
ANIARAgymnasiet
Kyrkogatan 46
411 15 Göteborg

Varmt välkommen till ANIARAgymnasiet!

Här kan du välja mellan både studieförberedande och yrkesförberedande program. Ekonomiprogrammet - Juridik/Ekonomi, Samhällsprogrammet - Beteende, Turismprogrammet - Turism & resor eller Försäljnings- och Serviceprogrammet (Ersätter ht 2022 Handelsprogrammet) - NYA inriktningar; LOGISTIK eller FÖRSÄLJNING OCH SERVICE ANIARAgymnasiet ger på...

Läs mer om ANIARAgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad