Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Akademi Båstad Gymnasium
Programinformation
Båstad
Naturvetenskapsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2022-11-12
(Läs mer) Informationskväll
2023-01-17

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet inriktning Naturvetenskap på Akademi Båstad Gymnasium

Det naturvetenskapliga programmet ger dig bred behörighet till att söka in på olika högskoleutbildningar. Du får kunskaper för vidare studier inom främst naturvetenskap, matematik och teknik, men även inom andra områden.

Fältstudier, experiment och laborationer

Skolans unika läge gör att vi har nära till hav, skog och ängar. I samarbete med Naturskyddsföreningen hävdar (sköter) vi en äng i Lya. Laborationer och experiment är en viktig del i utbildningen, och här knyts dina kompetenser i olika ämnen ihop. Din förmåga till kommunikation är viktig för att förmedla dina resultat, både skriftligt och muntligt och det är centralt i alla ämnen. Eftersom vi lever i en allt mer global värld kommer du även att tränas i att kommunicera på engelska. Under din studietid får du göra studiebesök på flera utvalda platser där verksamheten bygger på ett naturvetenskapligt tänkande. Avslutningsvis skriver du ett fördjupande gymnasiearbete som förbereder inför vidare studier.

Inriktning naturvetenskap

Här kommer du att fördjupa dina kunskaper i de naturvetenskapliga ämnena, du läser mer matematik, kemi och fysik samt miljö- och energikunskap, vilket ger dig behörighet att söka in på alla högskoleutbildningar.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Akademi Båstad Gymnasium

Akademi Båstad Gymnasium

Vår ambition och tradition är att skapa de bästa förutsättningarna för din utveckling. På Akademi Båstad gymnasium vill vi att varje dag ska vara en upplevelse präglad av lust att lära. Bra resultat ger en bra framtid Våra utbildningar förbereder...


Läs mer om Akademi Båstad Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Akademi Båstad Gymnasium

Lyckan 7
269 22 Båstad

 Visa telefonnummer
akademi.bastad.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Na 19
Kunniga och engagerade lärare och trevliga skolkamrater. Små klasser. Fin skola.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Akademi Båstad Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Akademi Båstad
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information