Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Vård- och omsorgsprogrammet

Akademi Båstad Gymnasium
Programinformation
Båstad
Vård- och omsorgsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2022-11-12
(Läs mer) Informationskväll
2023-01-17

Om utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet

SOS-Räddningsmedicin

För dig som är intresserad av människor och att hjälpa människor vid akuta situationer kan den här utbildningen leda vidare till drömjobbet. Tillsammans med breda kunskaper inom vård- och omsorg och räddningsmedicin samt friskvård och hälsa ger det dig en bra bas för både ditt arbetsliv och fortsatta studier efter vård och omsorgsprogrammet.

15 veckors praktik

I profilen ingår 15 veckors praktik. Vi är en del av vård- och omsorgscollege i Skåne Nordväst och har därför utformat praktiken i överensstämmelse med de rekommendationer som utbildare och arbetsgivare tagit fram.

Behörighet till högskolan

Inom programmet ges du möjlighet att få såväl grundläggande högskolebehörighet som särskild behörighet genom dina individuella val.

När du går ut med en fullständig yrkesexamen enligt vård och omsorgscollege uppfyller du kriterierna för yrket undersköterska.

Utbildningen är förberedande för dig som i framtiden tänker dig ett yrke som polis, brandman, ambulanssjuksköterska, undersköterska, fysioterapeut, sjuksköterska, sjukvårdare inom exempelvis det militära eller biståndsarbetare. Utbildningen ger dig breda vårdkunskaper samtidigt som du kommer att möta olika typer av räddningsarbeten teoretiskt såväl som praktiskt.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Akademi Båstad Gymnasium

Akademi Båstad Gymnasium

Vår ambition och tradition är att skapa de bästa förutsättningarna för din utveckling. På Akademi Båstad gymnasium vill vi att varje dag ska vara en upplevelse präglad av lust att lära. Bra resultat ger en bra framtid Våra utbildningar förbereder...


Läs mer om Akademi Båstad Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Akademi Båstad Gymnasium

Lyckan 7
269 22 Båstad

 Visa telefonnummer
akademi.bastad.se

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 1 recensioner.

Kajsa
Bra utbildning, kompetenta lärare och en god studiemiljö! Saknar tydlig kommunikation mellan rektorer och personal. Otydligheter kring praktikplatser
SYV Kommentar:
Hej Kajsa,

Tack för din återkoppling!

Vi jobbar på att förbättra och bli mer tydliga angående praktikplatser och arbetar med att alla ska få komma ut efter pandemin.
Med vänliga hälsningar,
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet från Akademi Båstad Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Akademi Båstad
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information