Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Akademi Båstad Gymnasium
Programinformation
Båstad
Ekonomiprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2022-11-12
(Läs mer) Informationskväll
2023-01-17
Pengar som växer på träd

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet inriktningar Ekonomi och Juridik

Är du ambitiös och målinriktad med målsättning att arbeta med ekonomi och/eller juridik? Då är det här programmet för dig! 

Som studerande på Ekonomiprogrammet har du möjlighet att fördjupa dig inom framför allt ekonomiska och juridiska ämnen, men även  inom samhällsvetenskapliga och psykologiska ämnen.

Akademi Båstad tror på varierade undervisningsformer. Därför kombinerar skolan upplevelsebart lärande, där eleven ställs inför utmaningar och får problem att lösa, med traditionell undervisning. Alla kunskaper ges inte i klassrummet utan vi kommer att göra ett flertal studiebesök. Vi samarbetar också med Svenska Handelskammaren och det lokala näringslivet på Bjäre och i nordvästra Skåne.

Under studietiden ges du möjlighet att engagera dig i övergripande skolfrågor där du praktiskt kan tillämpa dina  kunskaper i exempelvis elevrådet. Detta kan även vara en språngbräda för dig som är intresserad av en karriär inom  politiken då kunskaper i demokrati kombinerat med helheten av programmet ger goda kunskaper om det samhälle  vi lever i.

Att utveckla självständigt tänkande och kreativitet är viktigt. Detta kommer bland annat till uttryck då du lär dig driva företag inom ramen för Ung Företagsamhet. Skolan tror även på en balans mellan kropp och själ varför Idrott och hälsa2 ges som individuell valbar kurs.

Hos Akademi Båstad får du möjlighet att fördjupa dig i Internationella frågeställningar och  utbyten med skolor i Europa. 

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program som gör dig väl förberedd inför dina framtida studie- och yrkesval. 

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Akademi Båstad Gymnasium

Akademi Båstad Gymnasium

Vår ambition och tradition är att skapa de bästa förutsättningarna för din utveckling. På Akademi Båstad gymnasium vill vi att varje dag ska vara en upplevelse präglad av lust att lära. Bra resultat ger en bra framtid Våra utbildningar förbereder...


Läs mer om Akademi Båstad Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Akademi Båstad Gymnasium

Lyckan 7
269 22 Båstad

 Visa telefonnummer
akademi.bastad.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Akademi Båstad Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Akademi Båstad
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information