Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Vill du jobba i en framtidsbransch?

Transportbranschen befinner sig mitt i ett teknikskifte som innebär nya spännande utmaningar och möjligheter att få arbeta med ny teknik, med varierade arbetsuppgifter och i moderna arbetsmiljöer. Eftersom branschen har ett stort rekryteringsbehov är det lätt att få jobb och dessutom finns goda möjligheter till karriär och kompetensutveckling.

Är du nyfiken på att utbilda dig till att jobba inom sjöfarten, motorbranschen eller inom flyget kan du läsa mer på vikor.nu. Här finns både praktisk information och filmer som visar hur det är att arbeta inom transportbranschen.

Bakom Vi kör! står Transportföretagen som är transportnäringens bransch- och arbetsgivarorganisation med drygt 9 700 medlemsföretag. Det gör oss till den naturliga samlingspunkten för transportnäringen i Sverige.

Kompetensförsörjning är en av transportbranschens största och viktigaste utmaningar. Transportföretagen arbetar därför aktivt med att förbättra villkoren för branschen att kunna rekrytera – genom att få fler att upptäcka branschens yrken och med att öka söktrycket till utbildningarna men även med att få gehör från politiken i frågor som stärker utbildningarna.

Tillsammans med facket driver Transportföretagen, Motorbranschcollege, MBC, ett certifieringssystem som för skolornas fordons- och transportprogram innebär ökad samverkan med branschen och som innebär en kvalitetsstämpel. Transportföretagen är en aktiv part i yrkestävlingarna WorldSkills Sweden arrangerar, Yrkes-VM, EM och SM. Vi visar även upp transportbranschens olika yrken och karriärvägar på flera andra sätt med som genom skolbesök, digitala kampanjer, samarbete med influencers, filmer, skolbesök, medverkan på mässor och en rad andra aktiviteter för att berätta om våra branscher.

Läs mer om yrken inom branschen här:


Transportföretagen

Transportföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för transportnäringen och säkerhetsbranschen, och ligger bakom sajten "Vi Kör!". Läs mer om Transportföretagen här!


Senast uppdaterad: 05 maj 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2022-06-02

Jobba i fastighetsbranschen

Utbildningar Yrken Det kanske kan låta som om vår bransch bara handlar om fastigheter. Men egentligen handlar det mest om människorna som av olika anledningar vistas i dem – och alla oss som arbetar med fastigheterna på olika sätt. Alla olika byggnader, och framförallt alla olika verksamheter som ryms där, ställer varierande krav på oss som arbetar i fastighetsbranschen.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-09-23

Yrken i den grafiska industrin

Print finns precis överallt – på ditt mjölkpaket, dina konsertbiljetter och på kartongen till dina nya skor. Dagens grafiska företag söker hela tiden efter nya kompetenser och anställer hundratals nya medarbetare varje år! Många jobb finns inom produktionsdelen men andelen inom t ex IT ökar alltmer. Den viktigaste delen av arbetet i ett grafiskt företag är den som sker på golvet, det vill säga den ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-02-17

För dig som ska söka gymnasium

Är du intresserad av en praktiskt inriktad gymnasieutbildning där du får lära dig ett hantverk och ha chansen att direkt efter studenten gå ut i ett välbetalt jobb med bra lön och trygga anställningar? Här kan du läsa om dina alternativ för att komma in i den grafiska industrin där vi erbjuder ett riktigt nice jobb! Ett av de bästa sätten att snabbt komma ut i arbetslivet är att redan på gymnasiet ...
Läs mer
Hitta ditt drömyrke