Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Vill du jobba i en framtidsbransch?

Transportbranschen befinner sig mitt i ett teknikskifte som innebär nya spännande utmaningar och möjligheter att få arbeta med ny teknik, med varierade arbetsuppgifter och i moderna arbetsmiljöer. Eftersom branschen har ett stort rekryteringsbehov är det lätt att få jobb och dessutom finns goda möjligheter till karriär och kompetensutveckling.

Är du nyfiken på att utbilda dig till att jobba inom sjöfarten, motorbranschen eller inom flyget kan du läsa mer på vikor.nu. Här finns både praktisk information och filmer som visar hur det är att arbeta inom transportbranschen.

Bakom Vi kör! står Transportföretagen som är transportnäringens bransch- och arbetsgivarorganisation med drygt 9 700 medlemsföretag. Det gör oss till den naturliga samlingspunkten för transportnäringen i Sverige.

Kompetensförsörjning är en av transportbranschens största och viktigaste utmaningar. Transportföretagen arbetar därför aktivt med att förbättra villkoren för branschen att kunna rekrytera – genom att få fler att upptäcka branschens yrken och med att öka söktrycket till utbildningarna men även med att få gehör från politiken i frågor som stärker utbildningarna.

Tillsammans med facket driver Transportföretagen, Motorbranschcollege, MBC, ett certifieringssystem som för skolornas fordons- och transportprogram innebär ökad samverkan med branschen och som innebär en kvalitetsstämpel. Transportföretagen är en aktiv part i yrkestävlingarna WorldSkills Sweden arrangerar, Yrkes-VM, EM och SM. Vi visar även upp transportbranschens olika yrken och karriärvägar på flera andra sätt med som genom skolbesök, digitala kampanjer, samarbete med influencers, filmer, skolbesök, medverkan på mässor och en rad andra aktiviteter för att berätta om våra branscher.

Läs mer om yrken inom branschen här:


Transportföretagen

Transportföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för transportnäringen och säkerhetsbranschen, och ligger bakom sajten "Vi Kör!". Läs mer om Transportföretagen här!


Senast uppdaterad: 05 maj 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-06-24

Jobba Grönt - Vägen till ett växande Sverige

Går du runt och tänker på vad du vill göra med din framtid? Vad sägs till exempel om att bli gårdsmästare eller trädgårdsdesigner? Eller hundtränare eller unghästuppfödare? Att jobba som vindkraftstekniker eller skogsmaskinförare kanske kan locka dig som gillar teknik. Vilken framtid väljer du? Jobba grönt vill vi inspirera dig till jobb och utbildning inom det som kallas det gröna näringslivet.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-11

Förstklassig skola

Vi tycker utbildning är viktigt. Det är rätt självklart, den kunskap som eleverna får i skolan tar de med sig ut i arbetslivet. Utbildningen i skolan ska ge eleverna en bra och trygg grund att stå på inför den fortsatta utbildningen på ett företag. Därför kvalitetssäkrar vi skolor som erbjuder utbildning inom VVS. En Förstklassig skola ger eleverna en utbildning som efterfrågas av företagen.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-11

VVS-branschen maxar dina möjligheter

Om du gillar omväxling, problemlösning och att göra saker med händerna är VVS-branschen perfekt för dig. Du kan jobba med service mot privatpersoner och fastigheter, du kan jobba på stora nybyggen och renoveringsprojekt. Du kan jobba med bistånd och du kan starta eget företag. Du får ett riktigt yrke på gymnasiet och kan börja jobba direkt efter studenten eller välja att plugga vidare.
Läs mer