Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Vill du jobba i en framtidsbransch?

Transportbranschen befinner sig mitt i ett teknikskifte som innebär nya spännande utmaningar och möjligheter att få arbeta med ny teknik, med varierade arbetsuppgifter och i moderna arbetsmiljöer. Eftersom branschen har ett stort rekryteringsbehov är det lätt att få jobb och dessutom finns goda möjligheter till karriär och kompetensutveckling.

Är du nyfiken på att utbilda dig till att jobba inom sjöfarten, motorbranschen eller inom flyget kan du läsa mer på vikor.nu. Här finns både praktisk information och filmer som visar hur det är att arbeta inom transportbranschen.

Bakom Vi kör! står Transportföretagen som är transportnäringens bransch- och arbetsgivarorganisation med drygt 9 700 medlemsföretag. Det gör oss till den naturliga samlingspunkten för transportnäringen i Sverige.

Kompetensförsörjning är en av transportbranschens största och viktigaste utmaningar. Transportföretagen arbetar därför aktivt med att förbättra villkoren för branschen att kunna rekrytera – genom att få fler att upptäcka branschens yrken och med att öka söktrycket till utbildningarna men även med att få gehör från politiken i frågor som stärker utbildningarna.

Tillsammans med facket driver Transportföretagen, Motorbranschcollege, MBC, ett certifieringssystem som för skolornas fordons- och transportprogram innebär ökad samverkan med branschen och som innebär en kvalitetsstämpel. Transportföretagen är en aktiv part i yrkestävlingarna WorldSkills Sweden arrangerar, Yrkes-VM, EM och SM. Vi visar även upp transportbranschens olika yrken och karriärvägar på flera andra sätt med som genom skolbesök, digitala kampanjer, samarbete med influencers, filmer, skolbesök, medverkan på mässor och en rad andra aktiviteter för att berätta om våra branscher.

Läs mer om yrken inom branschen här:


Transportföretagen

Transportföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för transportnäringen och säkerhetsbranschen, och ligger bakom sajten "Vi Kör!". Läs mer om Transportföretagen här!


Senast uppdaterad: 05 maj 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-01-08

Välkommen till bygg- och anläggningsbranschen! 

Inom bygg- och anläggningsbranschen finns många spännande yrken och arbetsuppgifter. Byggare av olika slag arbetar med hus och anläggningar från idé till verklighet. Valet av arbetsredskap är ditt – dator, hammare, laserverktyg, grävmaskin eller murslev.  Visste du att Bygg- och anläggningsprogrammet är uppbyggt på så sätt att du under ditt första år får chansen att prova på de olika inriktni ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-05-24

Plåtslageri- och Ventilationsbranschens Yrkesnämnd

Inom plåt- och ventbranschen kan du räkna med att det finns gott om jobb och att du får en bra lön. Du får jobba med händerna, använda din kreativa ådra och har stor frihet, men även ansvar. Du är en problemlösare! En byggnadsplåtslagare klär byggnaders tak och fasader med plåt samt monterar regnvattensystem och säkerhetsanordningar. Arbetet ute på byggarbetsplatsen varvas med bearbetning av plåte ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-11

VVSYN - Vi ger dig försprång

Oavsett om du vill jobba, plugga, starta eget eller resa utomlands är VVS- och fastighetsprogrammet, VF, svaret. Vårt program öppnar upp fler vägar än det finns på Googlemaps, men du kommer behöva kämpa också. Arbetar du med världens viktigaste resurs tar du jobbet på allvar. VF ger dig inte automatisk högskolebehörighet, men det går lätt att fixa med ett minimum av arbete ...
Läs mer