Visar 1-13 av 13 träffar
Visar 1-13 av 13 träffar

Gymnasium i Umeå

Mer om gymnasium i Umeå

Vad erbjuder staden Umeå?

Umeå är beläget intill Umeälven på Norrlands östra kust, cirka 15 kilometer från Bottenhavet. Umeå har länge varit en av Sveriges snabbast växande städer. Sedan 1980-talet har Umeå alltmer blivit ett kulturcentrum, och har blivit utnämnd till kulturhuvudstad.

Förutom att Umeå erbjuder ett flertal festivaler är en av Umeås största satsningar den årligt återkommande Umeå Kulturnatta som lockar ca en tredjedel av Umeås befolkning. Umeå Kulturnatta är att arrangörer och organisationer under ett och samma dygn tillsammans ordnar ca 300 kulturhändelser i Umeå centrum med omnejd. Kulturnatta är Umeås största återkommande kulturarrangemang och folkmöte.

Förutom Kulturnatta erbjuder Umeå 40 mil skidspår, Norrlandsoperan, internationella festivaler och flera mysiga pubar. Du som gillar shopping kan hitta design och inredning, mode, vintage och delikatesser i Umeå!

Gymnasium i Umeå

Umeå har cirka 15 stycken gymnasium att välja mellan, det är nästan hälften kommunala gymnasieskolor och hälften fristående gymnasieskolor.

Gymnasieantagning för Västerbottens län

Tidigare fanns tre intagningskanslier i länet, i Umeå, Lycksele och Skellefteå. Dessa har nu slagits samman till en gemensam gymnasieantagning med placering i Vindeln. Så om du har frågor angående gymnasieantagning ska du kontakta kansliet i Vindeln.

Umeå universitet

Du som har siktet inställt på vidare studier har staden Umeå universitet. Umeå universietet har en stor styrka och bredd i sin forskning, och med Sveriges mest samlade campus erbjuder Umeå universitetet en inspirerande miljö för de mer än 4 000 anställda och drygt 37 000 studenter.

Favoriter
Videoreportage