Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Yrkesgymnasiet Huddinge
Programinformation
Stockholm
Industritekniska programmet

Film

På Yrkesgymnasiet i Huddinge lär du dig ett yrke från grunden. Du får göra mycket praktik och har bra möjligheter att komma direkt ut i arbetslivet efter studenten.

Om utbildningen

Industritekniska programmet – utbilda dig till svetsare

Svetsning innebär att smälta metallstycken och sammanfoga dessa. Det är ett hett jobb där lågan kan vara över 2500 grader. Efterfrågan på personer som har svetsare som jobb är hög.

Utbildning i Svetsteknik

På Industritekniska programmet med inriktning Svetsteknik på Yrkesgymnasiet Huddinge får du en kvalificerad och modern svetsutbildning. Du får lära dig svetsteknik från grunden och får kunskap om system, processer och material. Halva din utbildning sker i form av praktik på en arbetsplats och du får därför viktig erfarenhet och kontakter inom branschen. Yrkesgymnasiet vill att du ska bli kunnig som svetsare samt få möjlighet att få det jobb du verkligen vill ha.

Efter din tid på Yrkesgymnasiet

Du kan börja jobba direkt som svetsare efter din gymnasieutbildning och det finns mycket goda chanser att få jobb direkt eftersom det är brist på utbildade personer inom yrket. Du kan exempelvis jobba inom verkstadsindustrin, vid entreprenadföretag, som reparations- och underhållspersonal vid olika industrier eller på bygg- och anläggningsföretag.

Grundläggande högskolebehörighet

Välj att läsa Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt utöka din studieplan med Engelska 6 för att få grundläggande behörighet till högskolan.

Körkort

B-körkort är ett bra sätt för dig att öka dina chanser att få ett jobb. Därför ger Yrkesgymnasiet dig möjligheten att ta körkort genom att erbjuda ett startpaket för detta.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Huddinge söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Huddinge

Yrkesgymnasiet Huddinge

Välkommen till Yrkesgymnasiet Huddinge!

“Man är på väg mot det man vill bli och det är skönt att alla är schyssta.” - Emelie Hansson, Vård- och omsorgsprogrammet åk 1 Yrkesgymnasiet Huddinge har goda kommunikationsförbindelser och du hittar skolan i rymliga lokaler i centrala Flemingsberg. Skolan...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Huddinge och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Huddinge

Regulatorvägen 21
141 49 Huddinge

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Svetsteknik från Yrkesgymnasiet Huddinge, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Huddinge
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: