Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Industritekniska programmet
Inga recensioner än

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Utbilda dig till svetsare på Yrkesgymnasiet Huddinge

Vill du ha Sveriges hetaste jobb? Vill du jobba med metall? Skulle du uppskatta att vara eftertraktad? Då är Industritekniska programmet med inriktning Svetsteknik något för dig. Svetsning innebär att smälta metallstycken och sammanfoga dem. Svetslågan är ibland över 2 500 grader, så det är ett hett jobb – i dubbel bemärkelse. Efterfrågan på utbildade svetsare är nämligen stor, så efter genomförd svetsutbildning kommer du att vara väldigt het på arbetsmarknaden.

Utbildning i svetsteknik

På Industritekniska programmet med inriktning Svetsteknik på Yrkesgymnasiet Huddinge får du en kvalificerad och modern svetsutbildning. Du får lära dig svetsteknik från grunden och får kunskap om system, processer och material. Halva din utbildning sker i form av praktik på en arbetsplats, vilket ger dig viktiga erfarenheter och ovärderliga kontakter inom branschen. 

Efter gymnasiet

Du är direkt anställningsbar som svetsare efter genomförd gymnasieutbildning. Eftersom det är brist på utbildade svetsare har du mycket goda chanser att få jobb direkt efter gymnasiet. Du kan exempelvis arbeta inom verkstadsindustrin, vid entreprenadföretag, som reparations- och underhållspersonal vid olika industrier eller på bygg- och anläggningsföretag.

Körkort

Ett B-körkort ökar dina chanser till anställning. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev på Industritekniska programmet ett startpaket för körkort.

Högskolebehörighet

Om du väljer att läsa Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt utöka din studieplan med Engelska 6 får du grundläggande behörighet till högskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.
Yrkesgymnasiet Huddinge
Regulatorvägen 21
141 49 Huddinge

Välkommen till Yrkesgymnasiet Huddinge!

”Det är väldigt lärorikt att vara på APL för att du får göra allt praktiskt. Det blir som en vana och du lär dig att bemöta människor – det gör du inte av att bara sitta i skolan.” – Clara Frosterus,...

Läs mer om Yrkesgymnasiet Huddinge och visa alla program.

Sponsrad