Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Yrkesgymnasiet Gävle
Programinformation
Gävle
Fordons- och transportprogrammet
Lärlingsutbildning
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-05
2023-05-04

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet – utbilda dig till fordonstekniker på Yrkesgymnasiet Gävle

Tycker du att det är intressant med modern teknik, bilar och allt som rullar? Då kan du utbilda dig till ett yrke som passar dina intressen på Fordons- och transportprogrammet på Yrkesgymnasiet Gävle, och så småningom titulera dig fordonstekniker.

Bli fordonstekniker

På Fordons- och transportprogrammet ligger fokus på den framtida utvecklingen inom fordonsbranschen. Du får lära dig om elektronik, underhåll, service samt fordons- och motorteknik. Du får dessutom öva på social kompetens, servicekänsla och försäljning. Eftersom bemötande av kunder är viktigt när man jobbar som mekaniker eller tekniker får du även träna på detta under utbildningen.

Körkort

Ofta krävs det att du har B-körkort för att kunna få arbete som fordonstekniker. Därför väljer Yrkesgymnasiet att erbjuda alla elever ett startpaket för körkort.

Möjligheter efter gymnasiet

Du är direkt anställningsbar som fordonstekniker efter din gymnasieutbildning. Möjligheterna till jobb är goda inom yrket.

Några av de yrken du kan jobba som efter gymnasiet är mekaniker, bilelektriker, reservdelsspecialist, tekniker, kundmottagare, däckmontör och bilplåtslagare.

Högskolebehörighet

Om du vill bli högskolebehörig, läs Svenska 2 och Svenska 3 inom ditt individuella val samt utöka studieplanen genom att läsa Engelska 6.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Gävle

Ett av Sveriges främsta yrkesgymnasium

”Jag valde Yrkesgymnasiet för att det är ett väldigt välkomnande gymnasium och för att de erbjuder mycket APL.” – Ida Altan-Linder, Vård- och omsorgsprogrammet Yrkesgymnasiet Gävle är en familjär skola med en fin elevsammanhållning. Alla skolans elever, oavsett årskurs eller program, känner...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Gävle och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Gävle

Riggargatan 15
802 86 Gävle

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil från Yrkesgymnasiet Gävle, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Gävle
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information