Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Yrkesgymnasiet Gävle
Programinformation
Gävle
Fordons- och transportprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet Gävle gör du praktik flera dagar i veckan. Kolla in filmen för att veta mer!

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet - utbildning till fordonstekniker

Tycker du att det är intressant med modern teknik, bilar och med allt som rullar? Då kan du utbilda dig till ett yrke som passar dina intressen på Fordons- och transportprogrammet. Här blir du Fordonstekniker.

Bli fordonstekniker

På utbildningen på Fordons- och transportprogrammet är fokus på den framtida utvecklingen inom fordonsbranschen. Du får lära dig om elektronik, underhåll, service samt fordons- och motorteknik. Du får dessutom öva på social kompetens, servicekänsla och försäljning. Eftersom bemötande av kunder också är viktigt när man jobbar som mekaniker eller tekniker får du även träna på detta under utbildningen.

Ofta krävs det att du har B-körkort för att kunna få arbete som fordonstekniker. Därför väljer Yrkesgymnasiet att erbjuda alla elever ett startpaket för körkort.

Möjligheter efter gymnasiet

Du är direkt anställningsbar som fordonstekniker efter din gymnasieutbildning. Möjligheterna till jobb är goda inom yrket.

Några av de yrken du kan bli är mekaniker, bilelektriker, reservdelsspecialist, tekniker, kundmottagare, däckmontör och bilplåtslagare.

Så här blir du högskolebehörig

Välj till att läsa Svenska 2 och Svenska 3 inom ditt individuella val samt utöka studieplanen genom att läsa Engelska 6 så får du ¬grundläggande behörighet för högskolestudier.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Gävle söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Gävle

Yrkesgymnasiet Gävle

”Yrkesgymnasiet Gävle är en liten och familjär skola. Här har jag möjlighet att koncentrera och lära mig i lugn och ro. Lärarna har verkligen tid till oss.” - Zabina Kock, Bygg- och anläggningsprogrammet åk 1. Yrkesgymnasiet Gävle har en fin...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Gävle och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Gävle

Riggargatan 15
802 86 Gävle

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil från Yrkesgymnasiet Gävle, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Gävle
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: