Visa gymnasium.se som: Mobil

Industritekniska programmet, Driftsäkerhet & underhållsteknik

Vansbro Utbildningscenter
Programinformation
Vansbro
Antal elever: 7 (år 1)
Industritekniska programmet
  • Antagningspoäng: 187,8
    (Lägsta: 90) * statistik från 2017

Om utbildningen

Industritekniska programmet Vansbro utbildningscenter

Lär dig om driftsäkerhet och underhållsteknik

Industritekniska programmet erbjuds med inriktning Driftsäkerhet och underhållsteknik på Vansbro Utbildningscenter. Utbildningen syftar till att du ska få grundläggande kunskaper för att kunna arbeta inom såväl industriell produktion som andra områden av arbetslivet där kompetens för tillverkning, service och underhåll efterfrågas. 

Få kunskap om tillverkning, underhåll och service

I centrum för Industritekniska programmet står den teknik som krävs inom de många verksamhetsfält som finns inom industrin. Här får du lära dig om tillverkning, underhåll och service inom industrins olika yrken och branscher. Du utvecklar även din förmåga att använda utrustning, bearbeta material, hantera industritekniska processer samt arbeta med kvalitetssäkring.

Följ med i en bransch som utvecklas i snabb takt

Industrin idag utvecklas i snabb takt. De gamla yrkena försvinner och ersätts med nya som också medför att nya krav ställs. Därför är problemlösning och förmågan att ta egna initiativ centrala områden på programmet.

Ett annat centralt inslag i programmet är miljöperspektivet.

Vansbro utbildningscenters Indsutritekniska program har ett bra samarbete med tillverkningsindustrin för ditt arbetsplatsförlagda lärande (APL). Det ger dig också goda möjligheter till sommarjobb och jobb efter utbildningen.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Driftsäkerhet & underhållsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Driftsäkerhet & underhållsteknik

Som boende i samma kommun som Vansbro Utbildningscenter söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Driftsäkerhet & underhållsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Vansbro Utbildningscenter

Vansbro Utbildningscenter

Vansbro Utbildningscenter är en liten och trivsam gymnasieskola med många möjligheter. Det är en liten skola med ca 180 elever och 7 nationella program. Klasserna är små och lärartätheten relativt hög. Vård- och omsorgsprogrammet ges i lärlingsform, det betyder att minst halva undervisningstiden är...


Läs mer om Vansbro Utbildningscenter och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Vansbro Utbildningscenter

Parkgatan 8
780 50 Vansbro

 Visa telefonnummer
www.vuc.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Industritekniska programmet, Driftsäkerhet & underhållsteknik, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Vansbro Utbildningscenter
Påminn mig om öppet hus
Jag vill besöka skolan som elev för en dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.