Visa gymnasium.se som: Mobil

Industritekniska programmet, driftsäkerhet och underhållsteknik

Curt Nicolin Gymnasiet
Programinformation
Finspång
Antal elever: cirka 80 (.)
Industritekniska programmet
  • Antagningspoäng: 180,0
    (medelvärde: 206,9) * statistik från 2019/20
elev-konstruerar

Om utbildningen

Läs Industritekniska programmet med inriktning driftsäkerhet och underhållsteknik

Inom Driftsäkerhet och underhållsteknik skaffar du dig ett brett kunskapsförråd kring maskiner och annan teknisk utrustning.

Du lär dig allt ifrån hur maskiner är uppbyggda, fungerar och styrs effektivt till hur man servar och underhåller industriutrustningen.
I verkliga projekt får du och dina kompisar träna mycket på att både samarbeta och jobba självständigt, egenskaper som är viktiga för såväl underhållsarbetare som operatörer (de som kör maskinerna).
Första tiden i din inriktning jobbar du i olika projekt i vår egen CNG-verkstad, men snart är det dags för APL som innebär att du fortsätter din utbildning på praktik ute på CNG-företagen. Ett stort urval av praktikplatser finns i närheten då alla industriföretag är i behov av underhåll av någon form. Det innebär att du har stor chans att få praktisera på de företag som intresserar just dig och dina framtidsplaner. Ta chansen och visa vem du är och knyt goda och användbara kontakter. Vem vet, kanske är din handledare istället snart din kollega?

Teoretiska praktiker är guld värda för framtida arbetsgivare. Inom alla inriktningar finns den unika möjligheten att välja till teoretiska kurser från ett utbud som också ger behörighet till vidare studier. Dubbel kompetens kallar vi det.

Efter att ha gått den här inriktningen har du en bred verkstadsutbildning att stå på som samtidigt innebär att du har spetsad kompetens mot maskindrift och underhåll – du kan direkt ge dig ut på arbetsmarknaden och ta ett jobb. Har du valt till Dubbel kompetens kan du dessutom plugga vidare på universitet eller högskola. Många dörrar står öppna med andra ord!

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, driftsäkerhet och underhållsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, driftsäkerhet och underhållsteknik

Du söker programmet via Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
E-post: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, driftsäkerhet och underhållsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Curt Nicolin Gymnasiet

Curt Nicolin Gymnasiet i Finspång

Curt Nicolin Gymnasiet ligger i Finspång och är en av Sveriges största friskolor och har funnits sedan 1996. CNG som friskola är icke vinstdriven och ägs av regionens industri och Finspångs kommun. Skolan erbjuder fyra gymnasieprogram; Teknikprogrammet, El- och energiprogrammet, Vård-...


Läs mer om Curt Nicolin Gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Curt Nicolin Gymnasiet

Finnvedsvägen 4
612 30 Finspång

 Visa telefonnummer
www.cng.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, driftsäkerhet och underhållsteknik från Curt Nicolin Gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: