Industritekniska programmet, Driftsäkerhet & underhållsteknik

Gullmarsgymnasiet
Programinformation
Lysekil
Antal elever: cirka 20 (.)
Industritekniska programmet
 • Antagningspoäng: 110,0
  (medelvärde: 192,5) * statistik från 2022
Industritekniska programmet, Driftsäkerhet & underhållsteknik

Om utbildningen

Läs driftsäkerhet och underhållsteknik på Gullmarsgymnasiet

Tycker du om att reparera, tillverka och använda händerna? På Industritekniska programmet blandar vi teori och praktik och du får lära dig att arbeta inom industriell produktion och andra områden där man arbetar med tillverkning, underhåll eller svetsning. 

Industritekniska programmet är för dig som vill arbeta inom industrin. Utbildningen förbereder dig för arbetslivet inom en tekniskt avancerad bransch.

Industritekniska programmet är ett ”nära” program. Det betyder att alla, såväl lärare som elever, ingår i ett arbetslag där vi jobbar nära varandra. Vi lärare fungerar som vägledare för dig genom utbildningen och har verkligen möjlighet att ge dig en individanpassad utbildning som leder fram till ett yrke som svetsare eller underhållstekniker.

Lärlingsutbildning

Utbildningen är utformad som en gymnasial lärlingsutbildning. Det innebär att du får 50 % av din utbildning på ett företag. Vårt program passar alla som tycker att teknik är intressant. Vi jobbar inte bara med händerna utan väver ihop teori och praktik. Vi är stolta över att kunna erbjuda ett intressant och roligt program som dessutom kan leda till jobb direkt efter gymnasiet. 

Teknikcollegecertifierat 

Teknikcollege är en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, utbildningsanordnare och företag samverkar för att öka  attraktionskraften och kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar.

Läs mer om Teknikcollege på deras hemsida

Inriktning Driftsäkerhet och underhåll

 • Underhåll - avhjälpande, 100 p
 • Underhåll - driftsäkerhet, 100 p
 • Underhåll - elteknik, 100 p
 • Underhåll - lager och smörjteknik, 100 p
 • Underhåll - vibrationsteknik, 100 p
 • Industritekniska processer, 100 p
 • Svets grund, 100 p
 • Entreprenörskap, 100 p
 • Produktionsutrustning 2, 100 p
 • Verktygskunskap, 100 p
 • Kälsvets 1, 100 p
 • Tillverkningsunderlag 1, 100 p
Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Driftsäkerhet & underhållsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Driftsäkerhet & underhållsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Uddevalla. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasiekontoret 451 81 UDDEVALLA
Telefon: 0522-696000 
Mejladress: antagning@uddevalla.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Driftsäkerhet & underhållsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Gullmarsgymnasiet

Gullmarsgymnasiet i Lysekil, ett lysande val för framtiden

Gullmarsgymnasiet i Lysekil, som är en del av Campus Väst, är en liten, lugn och engagerad gymnasieskola med internationella kontakter, goda studieresultat och bra kontakt med det lokala näringslivet. På Gullmarsgymnasiet får du som elev en bra relation med kompisar och lärare...


Läs mer om Gullmarsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Gullmarsgymnasiet

Rinkenäsgatan 2
453 30 Lysekil

 Visa telefonnummer
www.lysekil.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Driftsäkerhet & underhållsteknik från Gullmarsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Gullmarsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information