Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Tumba Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 260 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 217,5
    (medelvärde: 284,9) * statistik från 2017

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet, Ekonomi på Tumba Gymnasium

Läs Ekonomiprogrammet på Tumba Gymnasium

Ekonomiprogrammet är för dig som är intresserad av ekonomi, företagande och juridik. På tumbagymnasium finns utöver detta en spetsutbildning för dig som tänker dig en framtid inom finansekonomi. Läs mer om våra inriktningar här!

Inriktning mot Ekonomi

Inriktningen Ekonomi ger dig en kvalificerad ekonomiutbildning. Många av våra elever går vidare till högskolan direkt efter gymnasiet. Inriktningen ger dig också praktisk och teoretisk kunskap i hur du startar och driver ett eget företag inom ramen för Ung Företagsamhet. Är du intresserad av internationella kontakter finns dessutom möjligheter att läsa mer språk.

Programbeskrivning

Väljer du Företagsekonomi öppnas vägar mot högskolan men du får även chansen att starta ett eget företag inom ramen för Ung Företagsamhet. Ta fram din egen affärsidé, lär dig företagsekonomisk teori och praktik genom att driva din verksamhet framåt under ditt sista år på gymnasiet.

En utbildning - många möjligheter

Är du intresserad av internationella kontakter finns även möjligheten att läsa ytterligare språkkurser under utbildningen. Företagsekonomi är en kvalificerad ekonomiutbildning och många av våra elever går vidare till civilekonomutbildningar på högskolan direkt efter gymnasiet. Men viktigast av allt, här kan du mycket väl få en kick att sätta igång med ditt eget företagande. Ja, att bli din egen chef.

Idrottsutbildningar på Tumba Gymnasium

  • NIU Handboll
  • LIU Ishockey
  • LIU Konståkning
  • LIU Ridning
Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Som boende i samma kommun som Tumba Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Tumba Gymnasium

På Tumba Gymnasium är det jättebra stämning

Läs mer Tumba Gymnasium

Andrina går Samhällsvetenskaps-programmet och Titti läser Ekonomiprogrammet på Tumba Gymnasium. De trivs båda jättebra på skolan och är nöjda med lärarna och undervisningen. I det här reportaget får du höra dem berätta om hur det är att vara elev på Tumba Gymnasium och varför de rekommenderar just dig att söka hit.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Tumba Gymnasium

Tumba-gymnasium-Stockholm

De senaste åren har söktrycket för Tumba Gymnasiums högskoleförberedande program ökat kraftigt, och har nu dubbelt så många sökande som platser på utbildningarna. Tumba Gymnasium är en säker biljett till fortsatta studier på högskola eller universitet! Pluggar du på Naturvetenskapsprogrammet...


Läs mer om Tumba Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tumba Gymnasium

Utbildningsvägen 2
147 40 Tumba

 Visa telefonnummer
tumbagymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Tumba Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
På Tumba Gymnasium är det jätteb...

Andrina går Samhällsvetenskaps-programmet och Titti läser Ekonomiprogrammet på Tumba Gymnasium. De trivs båda jättebra på skolan och är nöjda med lärarna och undervisningen. I det här reportaget får du höra dem berätta om hur det är att vara elev på Tumba Gymnasium och varför de rekommenderar just dig att söka hit.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: