Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Trägymnasiet, i Ljusdal
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 117,5
(medelvärde: 166,0)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 117,5
(medelvärde: 166,0)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Plugga Bygg- och anläggningsprogrammet inriktning Husbyggnad på Trägymnasiet

Är du intresserad av att bygga i trä, mura eller sätta kakel? Är du intresserad av ett praktiskt jobb där du får använda kroppen? Vill du läsa ett program som ger dig möjlighet att börja jobba direkt efter gymnasiet? Då är bygg- och anläggningsprogrammet ett program för dig. 

På bygg- och anläggningsprogrammet läser du en yrkesutbildning där stort fokus läggs på att arbeta praktiskt. En del av utbildningen är arbetsplatsförlagd, vilket innebär att man vissa veckor är ute på praktik hos byggföretag. Då får man chans att både prova på yrket samt att knyta kontakter inom branschen.

Yrkesutgångar

Anläggning

Som anläggare jobbar man med att anlägga grunder, stensättning och köra anläggningsmaskiner. Allt från att lära sig koppla ledningar till anlägga stora ytor.

Murare

Som murare inriktar man sig på att bygga med tegel och murblock. Allt från att mura grunder och fasader till att mura mindre projekt som skorstenar och öppna spisar.

Plattsättare

Som plattsättare inriktar man sig på att jobba med keramiska plattor, kakel och klinkers. Allt från att kakla pooler, badrum och stänkskydd till att jobba med mosaik.  

Träarbetare

Som träarbetare inriktar man sig mer på att bygga i trä. Både att arbeta med nyproduktion och renovering. Det är allt ifrån att bygga hus till att installera köksmoduler.

Högskoleförberedande

Hos Trägymnasiet kan du läsa grundläggande högskolebehörighet. Det ger dig möjlighet att söka vidare till universitet och högskola. Se kurserna i tabellen nedan.

NIU bandy

Hos Trägymnasiet kan man läsa NIU-bandy. De har tre platser per klass. Bandyspelarna har tre schemalagda pass i veckan med isträning, uppbyggnadsträning, teori m.m. Träningarna leds av Lännart Nilzon och Mikhail Svechnikov.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Ljusdal

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Trägymnasiet
Rattgatan 1
827 35 Ljusdal

Trägymnasiet i Ljusdal utbildar framtidens snickare

På Trägymnasiet i Ljusdal kan du kombinera ditt stora intresse för snickeri med en gymnasieutbildning. Du som elev kan välja mellan programmen Bygg och Anläggning med inriktning Husbyggnad och Hantverksprogrammet med inriktning Finsnickeri. I båda programmen ingår det såväl praktiska...

Läs mer om Trägymnasiet och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 6 recensioner
Skriv en recension
4/5
Anton byström
24 apr 2017
Trägymnasiet Ljusdal

Grymt bra mat och lärare samt elever, oftast frukostbuffe, välj den här skolan....... Hörs hej

5/5
Max Eriksson
24 apr 2017
TräGymnasiet Ljusdal!

En riktigt bra skola där du lär dig enormt mycket! Gemenskap bland eleverna & bra lärarkapacitet. Finns många möjligheter!

3/5
Leif
24 apr 2017
Kaos

Djupa dalar höga toppar för denna skola vissa dagar är det den bästa vissa andra är dom inte det.

Sponsrad