Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Trägymnasiet
Programinformation
Ljusdal
Antal elever: cirka 50 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 92,5
    (medelvärde: 194,8) * statistik från 2021

Om utbildningen

Plugga husbyggnad på Trägymnasiet i Ljusdal

Plugga Bygg- och anläggningsprogrammet inriktning Husbyggnad på Trägymnasiet

Är du en kreativ och händig person som gillar att snickra och jobba med händerna? Då ska du läsa bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning husbyggnad på Trägymnasiet i Ljusdal. Programmet är yrkesförberedande och du kan börja jobba direkt efter gymnasiet och få en lärlingsanställning som efter ca 2 år leder till ett yrkesbevis.

Jobba med olika material

Du som elev på Bygg och Anläggningsprogrammet  kommer att få arbeta med flera olika typer av material, t.ex. trä, murning och betong. Efter utbildningen kommer du att ha kunskap i grunderna att renovera och underhålla hus i olika material. 

Teori varvat med praktik

I åk 1 är ca 50% av tiden förlagt i verkstaden och 50% av tiden läser man teoretiska ämnen som svenska, engelska och matematik. Under åk 2 och 3 utökas tiden med praktiskt arbete till ca 75% om man räknar in det arbetsplatsförlagda lärandet (praktiken).

Murare, plattsättare eller träsnickare

Du som elev på bygg- och anläggningsprogrammet inriktning husbyggnad kommer att ha möjlighet att fördjupa dig inom mureri, plattsättning eller träsnickeri. Under det första läsåret kommer du att få prova på alla tre profilerna för att sedan välja en som fördjupning till andra läsåret. Du kommer att få läsa kurser som:

  • Timring
  • Hållbart samhällsbyggande
  • Husbyggnadsprocessen

Lärlingsanställning efter gymnasiet

Efter avslutade gymnasiestudier så kan du få jobb direkt som lärling på en arbetsplats. Det är som en fortsättning på din utbildning men den sker hos en arbetsgivare och på riktiga arbetsplatser och efter ca två år är du färdig och får då ett yrkesbevis. Under dessa två år höjs lönen successivt, och efter två år är det fullt betalt.

Tjugo veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Du som elev på bygg- och anläggningsprogrammet kommer att ha möjlighet att praktisera under tjugo- tjugosex veckor ute på ett företag. Dessa veckor ligger under åk 2 och 3 då du uppnått en viss kompetens och klarar av en del arbetsuppgifter ute på arbetsplatserna. Praktikperioden är något som brukar vara väldigt uppskattad av elever. Du kommer att få mycket bra erfarenhet ifrån den bransch som du vill jobba i. Om du gör bra ifrån dig under din praktikplats finns det goda chanser till anställning direkt efter studenten.

Stor efterfrågan på välutbildade snickare

Efter studenten ifrån bygg- och anläggningsprogrammet på Trägymnasiet kommer du att kunna börja jobba direkt. Det finns idag en stor efterfrågan på yrkesutbildade snickare på arbetsmarknaden och du som elev kommer därför att ha goda chanser att få en anställning direkt efter gymnasiet.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Trägymnasiet

Trägymnasiet i Ljusdal utbildar framtidens snickare

På Trägymnasiet i Ljusdal kan du kombinera ditt stora intresse för snickeri med en gymnasieutbildning. Du som elev kan välja mellan programmen Bygg och Anläggning med inriktning Husbyggnad och Hantverksprogrammet med inriktning Finsnickeri. I båda programmen ingår det såväl praktiska...


Läs mer om Trägymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Trägymnasiet

Rattgatan 1
827 35 Ljusdal

 Visa telefonnummer
www.trautbildningar.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 6 recensioner.

Anton byström
Grymt bra mat och lärare samt elever, oftast frukostbuffe, välj den här skolan....... Hörs hej
Max Eriksson
En riktigt bra skola där du lär dig enormt mycket! Gemenskap bland eleverna & bra lärarkapacitet. Finns många möjligheter!
Leif
Djupa dalar höga toppar för denna skola vissa dagar är det den bästa vissa andra är dom inte det.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Trägymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information