Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Är du intresserad av samhället, människor och historia? Vill du få breda kunskaper inom psykologi, kommunikation och politik? Då är Samhällsvetenskapsprogrammet rätt val för dig. 

Samhällsvetenskapsprogrammet passar dig som i framtiden ser dig som psykolog, ambassadör, journalist eller socionom. 

På programmet studerar du människan som individ, gruppmedlem och samhällsmedborgare. Du lär dig också om bland annat samhällsstrukturer, demokrati, miljö och makt. 

Vill du idrotta eller arbeta utomlands i framtiden? Programmet har ett globalt fokus, vilket öppnar upp dörrar och gör hela världen till din arbetsmarknad. 

Inriktning 

På Thoren Sports Academy ges Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningen beteendevetenskap. Här fördjupar du dig inom psykologi, ledarskap och kommunikation – uppskattade egenskaper hos idrottare. 

Utbildning som öppnar dörrar 

Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig behörighet till många utbildningar på högskola och universitet. Om du inte vill studera vidare kan du så klart även börja jobba direkt. 

Vad händer sen? 

Efter studenten kan du direkt börja jobba exempelvis som kommunikatör, projektassistent eller marknadsförare. Du kan också studera vidare exempelvis till psykolog, statsvetare eller journalist. Om det är inom idrott du vill jobba kan du sikta mot yrken som idrottspsykolog eller sportjournalist. 

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Umeå

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
Mejladress: gymnasieantagningen@vindeln.se

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig en högskoleförberedande examen. 

Få kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Thoren Sports Academy
Järnvägsallén 24
903 28 Umeå

Thoren Sports Academy – Hela Umeås idrottsgymnasium

Vi finns för att maxa din potential; här kan du möjliggöra din idrottssatsning samtidigt som du får en utbildning i världsklass. Det är inte bara på träning och tävling som du blir en bra elitidrottare. Vi ser till att du även...

Läs mer om Thoren Sports Academy och visa alla program.

Sponsrad