Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

samhällsvetenskapsprogrammet

Vill du utveckla din förståelse för världen, samhället och människan? Vill du fördjupa dig inom psykologi och beteendevetenskap? Då är Samhällsvetenskapsprogrammet ett bra val för dig. 

Programmet ger dig goda kunskaper i samhällskunskap, psykologi och sociologi. Dessutom läser du kurser som filosofi och moderna språk. 

På programmet lär du dig vad som styr och påverkar världen vi lever i. Du studerar samhället ur svenska och internationella perspektiv samt fördjupar dig i demokrati, miljö, etik och genus. 

Djupdyk i beteendevetenskap 

På inriktningen beteendevetenskap djupdyker du i frågor som varför vi människor tänker och agerar som vi gör samt hur vi samspelar i grupp. Du stärker även dina färdigheter i kommunikation och ledarskap. 

Starta eget UF-företag 

I årskurs 3 får du testa på livet som entreprenör genom att starta och driva ett UF-företag. Under hela resan får du råd och stöttning av våra professionella UF-lärare. 

Tre år som öppnar dörrar 

Samhällsvetenskapsprogrammet ger bred behörighet till högskola och universitet – perfekt om du vill studera vidare efter gymnasiet. Du kan också fortsätta karriären som egenföretagare eller börja jobba direkt. 

Varför välja Samhällsvetenskapsprogrammet? 

  • Fördjupa dig inom allt från samhällsvetenskap till psykologi och kommunikation 
  • Starta eget UF-företag  
  • Få behörighet till högskola 
Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Uppsala

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Uppsala. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
Mejladress: gymnasieantagningen@uppsala.se

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Få kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Sara
11 maj 2021
Fantastiskt bra skola!

Skolan ligger centralt, nära till allt. Liten skola som gör skolan mer familjär. Lärarna är superbra, dem bryr sig verkligen i det arbete du gör och är väldigt noga med att man ...

Visa hela
5/5
Åk 3 Elev
13 dec 2018
Skolan passar alla!

Det bästa med skolan är att den är så individanpassad. Fredagar tillsammans med blockschemat gör att alla blir sedda och får den hjälp de behöver!

5/5
Amanda
10 dec 2018
Mycket bra

Tycker skolan är jättebra, lärarna är duktiga och engagerad. Mindre skola men bra lokaler och lärarna ser alla elever. Även roligt med UF och entreprenörskap.

Thoren Business School Uppsala
Väderkvarnsgatan 12
753 29 Uppsala

Välkommen till Affärsgymnasiet! 

Är du intresserad av företagande? Vill du testa detta på gymnasiet samtidigt som du bygger kunskap och växer som människa? Då är Affärsgymnasiet rätt skola för dig.  Affärsgymnasiet värdesätter och kvalitetssäkrar kunskap – för det är kunskap som lägger grunden...

Läs mer om Thoren Business School Uppsala och visa alla program.

Sponsrad