Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet

Thomasgymnasiet, i Strängnäs
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 295,0
(medelvärde: 316,5)
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 295,0
(medelvärde: 316,5)

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet passar dig som är intresserad av och vill fördjupa dig inom fysik, kemi och andra naturvetenskapliga ämnen. Under programmets gång får du utveckla din förmåga att tänka kritiskt, resonera logiskt och jobba med problemlösning.

Naturvetenskapsprogrammet är ett brett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier inom naturvetenskap, teknik, matematik och samhällsvetenskap på universitet och högskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till läkare, veterinär eller civilingenjör.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Strängnäs. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Campus Strängnäs 645 80 STRÄNGNÄS
Telefon: 0152-291 00
Mejladress: ann-sofie.lundstrom@strangnas.se
Thomasgymnasiet
Kaserntorget 1
645 80 Strängnäs

Thomasgymnasiet vill att du ska bli en vinnare

Thomasgymnasiet har ett brett utbud av teoretiska program som ger dig möjligheten att fördjupa dig inom något av skolans fokusområden. För dig som vill gå en yrkesutbildning ger gymnasieprogrammen mycket goda möjligheter att utveckla ett kontaktnät inom det yrke som...

Läs mer om Thomasgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad