Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Svea Gymnasium, i Sollentuna (+1 orter)
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap /

Samhällsvetenskapsprogrammet på Svea Gymnasium

I framtiden behövs duktiga samhällsvetare och ledare som vill vara drivande i att skapa förändring på riktigt. Samhällsvetenskapsprogrammet på Svea Gymnasium är ett brett, högskoleförberedande program som förbereder dig för såväl vidare studier, som för ett framtida yrkesliv och jobb som exempelvis socionom och jurist. På Samhällsvetenskapsprogrammet på Svea Gymnasium läser du dessutom kurser i ämnen som entreprenörskap, ledarskap, och juridik, och du får de kunskaper och kompetenser som krävs för att kunna starta ett eget företag. Här vässas ditt kreativa och analytiska tänkande genom en blandning av teoretiska och praktiska moment. 

Programmet passar särskilt dig som:

  • Intresserar dig för svensk, europeisk och global politik

  • Är analytisk och lösningsorienterad

  • Vill göra positiv skillnad och verklig förändring

  • Förstår och vill delta i att lösa samhälleliga problem

Mål med utbildningen

Efter examen är du redo för såväl yrkesliv som fortsatta studier. Programmet förbereder dig för vidare studier på universitet och högskola, då det är högskoleförberedande program där de flesta akademiska dörrarna hålls öppna. Du kommer även ha lärt dig mer om andra viktiga samhällsaspekter, som entreprenörskap och juridik, vilka kommer gynna dig i ditt framtida yrkesliv.

Profil och programfördjupningar

  • Entreprenörskap

  • Juridik och företagande

Oavsett vad du vill göra efter studenten, så är Samhällsvetenskapsprogrammet ett tryggt gymnasieval. Efter att ha läst programmet har du goda möjligheter att fortsätta din akademiska bana inom ett brett samhällsvetenskapligt område som leder till många olika typer av jobb. 

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Svea Gymnasium
Djupdalsvägen 10
192 51 Stockholm

Svea Gymnasium

Svea Gymnasium formar Sveriges framtida innovatörer och entreprenörer Sverige har ett rikt arv av entreprenörskap och innovation. Svea Gymnasium grundades med övertygelsen om att Sverige kan bli ännu bättre på att föra detta arv vidare. Entreprenörskap handlar om att inkludera...

Läs mer om Svea Gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
1/5
Denna skola är inte bra
21 mar 2024
Välj inte denna skola för din egna skull.

Leker moderna men hela deras system är kass, deras datorer, program man använder och man får inte ens betyg på prov osv. Tog 1+ månad för de att fixa schoolsoft till eleverna. ...

Visa hela
Sponsrad