Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet

Sundsvalls gymnasium
Programinformation
Sundsvall
Antal elever: cirka 130 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 82,5
    (medelvärde: 177,8) * statistik från 2020
Bygg- och anläggningsprogrammet

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet

Om du vill lära dig att bygga anläggningar, renovera hus och få kunskap i hur en byggprocess går till är Bygg- och anläggningsprogrammet något för dig.

Här blir du förberedd för ett kreativt och självständigt arbete där flexibilitet och samarbetsförmåga är av största vikt. Genom arbetsplatsförlagt lärande (APL) kommer du i kontakt med olika branscher och får arbeta på företag som kan vara en potentiell arbetsgivare. Utbildningen är branschrekommenderad med goda möjligheter till jobb direkt efter studenten.

Bygg- och anläggningsprogrammet är ett yrkesprogram med lokaler på Västermalm.

Kontakta oss om du har några frågor. 

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Framtida yrken och studieområden

Efter avslutad utbildning har du möjlighet att gå som lärling och arbeta som bland annat byggnadssnickare, murare, betongarbetare, väg- och anläggningsarbetare eller byggnadsmålare.
Du kan även läsa till grundläggande behörighet för studier på högskola/universitet om du väljer att läsa till Svenska 2 och 3/ Svenska som andraspråk 2 och 3 samt engelska 6!

Inriktningar

Husbyggnad

På inriktningen Husbyggnad får du en allsidig utbildning som leder till yrken inom trä, betong och mureri. På så vis får du viktiga kunskaper om hela byggprocessen.

Mark och anläggning

Väljer du inriktningen Mark och anläggning lär du dig om anläggningsarbeten som att bygga gator, vägar och att anlägga trädgårdar. Du får lära dig att arbeta med anläggningsmaskiner och avancerad specialutrustning för mätning.

Måleri

Inriktningen Måleri ger dig möjlighet att arbeta med vattenbaserade färgprodukter och skapa miljöer som färgsätts, målas och tapetseras.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Sundsvall. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sundsvalls kommun 85185 SUNDSVALL
Telefon: 060-191 000 
Mejladress:

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Sundsvalls gymnasium

Välkommen till Sundsvalls gymnasium! 

Sundsvalls gymnasium är en stor skola med bra utbildningar, roliga traditioner och starka resurser för dig som elev. Sundsvalls gymnasium erbjuder 15 stycken program och ett 20-tal olika inriktningar vilket betyder att Sundsvalls gymnasium har det största programutbudet i Sundsvall....


Läs mer om Sundsvalls gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sundsvalls gymnasium

Hovrättsgatan 2
852 37 Sundsvall

 Visa telefonnummer
gymnasium.sundsvall.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet från Sundsvalls gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Sundsvalls gymnasium
Jag vill börja på Sundsvalls gymnasium
Jag vill boka in ett besök på skolan
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information