Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet

Sturegymnasiet, i Halmstad
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 177,5
(medelvärde: 216,3)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 177,5
(medelvärde: 216,3)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Läs Vård- och omsorgsprogrammet som lärling på Sturegymnasiet i Halmstad

Detta program går endast att läsas som lärling

Är du intresserad av ett spännande och annorlunda sätt att lära? Vill du arbeta och har en stark egen drivkraft? Då är lärlingsutbildning något för dig!

Lärlingsutbildning ger dig en fantastisk möjlighet att lära ett yrke praktiskt, direkt ute i arbetslivet med de senaste kunskaperna, metoderna, teknikerna och med kunniga yrkesmän och yrkeskvinnor som handledare. Du får erfarenheter, kunskaper och kontakter som kommer att göra det lättare för dig att få jobb efter gymnasiet. Att välja lärlingsutbildning är att aktivt välja ett annorlunda, utvecklande och spännande sätt att lära. Lärlingsutbildning är inte ett eget program utan ett annat sätt att läsa de yrkesprogram som erbjuds som lärlingsutbildning.

Bli förberedd för jobb eller studier

Utbildningen har samma innehåll och examensmål som den skolförlagda varianten. Behörighetskraven för att bli antagen är också desamma. Den stora skillnaden är ett annat sätt att lära, som vi tror gör det lättare att få jobb efter gymnasiet. Du blir behörig för fortsatta studier på yrkeshögskola. Vill du ha behörighet för högskola, kan du självklart läsa in detta under utbildningen. Både behörighet för yrkeshögskola/högskola och lättare att få jobb alltså!

Läs tillsammans med andra lärlingar

Antalet utbildningsplatser är starkt begränsat till det antal arbetsplatser skolan kan skriva avtal med inom varje bransch, och vi arbetar bara med de bästa arbetsplatserna. Som gymnasielärling har du din hemvist på Sturegymnasiet, där du går i en klass där alla är lärlingar från olika yrkesinriktningar. Tillsammans läser ni de gymnasiegemensamma ämnena. Yrkeslärare från respektive program ansvarar för ditt lärande när du är på arbetsplatsen och gör regelbundna besök där. Som lärling följer du din handledares arbetstider, vilket kan betyda både kvällar, tidig morgon och helger. Du jobbar 8-timmarsdag när du är på arbetsplatsen. Minst 50 % av din gymnasieutbildning sker på en eller flera arbetsplatser beroende på vilket program du går, fullt upp alltså!

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagning Halland. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieantagning Halland, Nyhems plan 2, 311 35 Falkenberg
Telefon: 0346-88 68 97 (Halmstad, Hylte och Laholm) eller 0346-88 52 08 (Falkenberg och Varberg)
Mejladress: gymnasieantagning@falkenberg.se

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sturegymnasiet
Engelbrektsgatan 36
30250 Halmstad

Sturegymnasiet i Halmstad - Den kreativa skolan!

Sturegymnasiet är en gymnasieskola i Halmstad där du får hjälp mot din kreativa framtid. Blanda skoltid och fritid genom att studera det som du faktiskt älskar att göra. Vad sägs om en skoldag som är så rolig att du aldrig...

Läs mer om Sturegymnasiet och visa alla program.

Sponsrad