Välkommen till Strömkullegymnasiet!

Strömkullegymnasiet ligger i Bengtsfors centrum. Strömkulles lokaler är moderna, fräscha och ändamålsenliga. Skolans ateljé har ljusinsläpp genom fönster mot Dalslands kanal.

Strömkullegymnasiet erbjuder ett varierat programutbud, här finns något för dig som vill ha högskolebehörighet inför vidare studier och för dig som vill ha en yrkesutbildning.

Skolans program har anpassats för att ge högskolebehörighet och maximala möjligheter till fortsatta studier - eller en bra start i arbetslivet! Alla elever som går ett yrkesprogram på skolan har möjlighet att uppnå grundläggande högskolebehörighet under gymnasietiden.

Alla elever som börjar på Strömkullegymnasiet har en individuell studieplan. Den innehåller bland annat de val av kurser eller ämnesområden som eleven gjort.

Visa alla utbildningar på Strömkullegymnasiet

Estetiska programmet

Hotell- och turismprogrammet

Industritekniska programmet

Introduktionsprogrammet

Naturbruksprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet

Teknikprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet

Andel lärare med leg. och behörighet 2019/20

Antal elever per lärare 2019/20

Strömkullegymnasiet
Strömkullegymnasiet 6,4

Strömkullegymnasiet

66621 Bengtsfors

www.bengtsfors.se

Snittbetyg: 4,4

aa
En har möjlighet till god kontakt med lärare, då det är en mindre skola får en möjlighet till mer hjälp med en linje som annars kan vara rätt betungande.
GladEstetare
Roliga och intressanta lektioner, underbara lärare och bra lokaler. Alla blir sedda och hörda.
En i SA2
Liten skola med väldigt bra gemenskap, underbara lärare och världens bästa SYV:)
Skolrecensioner