Estetiska programmet

Estetiska programmet, Estetik och media: Skrivande

Kulturama Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 580 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 165,0
(medelvärde: 268,4)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 580 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 165,0
(medelvärde: 268,4)
Få mer information om programmet 👍

Estetiska programmet, Estetik och media: Skrivande

Estetiska programmet, Skrivande

Läs Estetiska programmet med inriktning Skrivande tillsammans med Kulturama Gymnasium! 

Här står skrivandets hantverk i fokus. Du fördjupar dig i skrivprocessen, från idé till färdig produkt. Du får arbeta med flera olika former och genrer av textskrivande, vilket ger dig en bred kompetens och möjlighet att finna ditt personliga uttryck. Du får ta del av författarbesök, delta i workshops och arbeta i projekt tillsammans med andra.

Om utbildningen

Under de tre åren kommer du att skriva texter som noveller, dikter, artiklar/reportage och manus för teater och film. Du får lära dig om dramatik och dramaturgi. Genom kurser i medieproduktion och digitalt skapande får du kunskaper om samspelet mellan text, bild och ljud. En stor del av utbildningen handlar om att läsa och analysera litteratur samt att fördjupa dina kunskaper om litteraturhistoria.

Kulturamas kreativa miljö, med en mångfald av konstnärliga uttryck, ger dig goda förutsättningar att utforska skrivandets praktik i samarbete med andra konstarter. Undervisningen präglas av lust, nyfikenhet och samtal kring både ditt eget och andras textskapande med målsättningen att utvecklas både som läsare och skrivare.

Lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik och media: Skrivande, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Efter gymnasiet

Det Estetiska programmet är högskoleförberedande och ger dig möjlighet att söka vidare till högskolans eller universitetens samhällsvetenskapliga, ekonomiska, humanistiska och konstnärliga utbildningar.

Efter gymnasiet finns många alternativ gällande utbildningar och yrkesval. Av de som fortsätter inom estetiska utbildningar och yrken ser vi att många av våra elever fortsätter på utbildningar både utomlands och i Sverige.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik och media: Skrivande

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Få kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik och media: Skrivande så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
4/5
Edwin
22 feb 2024

Jag tycker om att gå i skrivande på kulturama. Jag hade önskat att vi hade fler element kring just skrivande då vi i nuläget har mycket som kretsar kring annat estetiskt. Men ja...

Visa hela
5/5
Elev i Skrivande 2023
20 feb 2024
Här kommer du om du gillar teater, skrivkonsten och film!

Personligen valde jag denna utbildning pågrund av att man fick det bästa av alla världen, film, foto, teater, skrivande osv. Eftersom vår inriktning är Estetik och media så har ...

Visa hela
Kulturama Gymnasium
Virkesvägen 21
104 32 Stockholm

Kulturama Gymnasium – en unik miljö för estetisk utveckling! 

Vi på Kulturama Gymnasium vill ge våra elever det bästa av två världar. Här får du teoretiska kunskaper som ger dig högskolebehörighet samt estetisk undervisning som gör det möjligt för dig att utveckla ditt intresse. Kombinationen av teoretiska och estetiska...

Läs mer om Kulturama Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad