Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Naturturism: Naturturismföretagare

Antal elever
Antal elever: cirka 120 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 125,0
(medelvärde: 168,1)
Antal elever
Antal elever: cirka 120 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 125,0
(medelvärde: 168,1)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturbruksprogrammet, Naturturismföretagare

Naturbruksprogrammet, Naturturismföretagare vid Stora Segerstad naturbrukscentrum

Gillar du att göra saker med och för andra som delar ditt intresse för djur, natur och äventyrliga (eller avkopplande) upplevelser i skog och mark? Vid Stora Segerstad naturbrukscentrum får du en fullspäckad naturbruksutbildning med fokus på
turism och värdskap, företagande, ledarskap, service och bemötande i naturbruksmiljö.

Om du önskar göra ett besök och titta på skolan eller vill komma i kontakt med skolans studie- och yrkesvägledare - tveka inte att skicka en intresseanmälan till oss! Du kan även besöka skolans hemsida eller sidor på Facebook och Instagram - vi ser fram emot att höra av Dig! 

Utbildningens upplägg

Praktik och teori varvas för att du ska få goda kunskaper och mycket erfarenhet av turism och värdskap, företagande, marknadsföring, ledarskap samt service och bemötande i naturbruksmiljö. 

Du läser kurser inom natur- och friluftsliv och lär dig att bemöta kunder, ge bra service och leda grupper med människor vid olika aktiviteter utomhus. Utbildningen lägger stort fokus på att du ska utveckla ditt ledarskap men du lär dig även om naturturismbranschen ur ett företagsperspektiv, hur man sköter olika anläggningar och naturmiljöer, samt om den teknik, biologi och ekonomi som krävs för att hålla god kvalitet på produkter och tjänster.

APL

15 veckor av utbildningen är förlagd på arbetsplatser (arbetsplatsförlagt lärande, APL). Detta skapar goda möjligheter för dig att knyta viktiga kontakter för framtiden. Några av dessa veckor kan du som vill få göra utomlands.

Efter utbildningen kommer du ha kunskaper och erfarenheter inom bl.a.

  • Naturturism
  • Mångbruk av skog, motor- och röjmotorsåg
  • Terrängtransporter
  • Företagsekonomi och Entreprenörskap
  • Natur- och landskapsvård, jakt- och viltvård
  • Naturbrukets djur, främst med fokus på lantbruksdjur
  • Naturbruk
  • Biologi
  • Svenska, engelska, matematik, historia, samhällskunskap, religion, naturkunskap samt idrott- och hälsa
Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Naturturism: Naturturismföretagare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Naturturism: Naturturismföretagare

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Jönköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 1002 561 24 HUSKVARNA
Telefon: 036-10 50 00 
Mejladress: gymnasieantagningen@jonkoping.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Naturturism: Naturturismföretagare så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Stora Segerstad naturbrukscentrum
333 76 Reftele

Stora Segerstad naturbrukscentrum – ett naturligt val!

Stora Segerstad naturbrukscentrum erbjuder gymnasieutbildningar, gymnasiesärskola och vuxenutbildningar inom Lantbruk, Skog, Maskinmekanik, Naturturism och Hund. Varmt välkommen till gemenskapen vid Stora Segerstad Naturbrukscentrum! Vid Stora Segerstad naturbrukscentrum får du möjlighet att utveckla nya och spännande kunskaper som förbereder dig för ett yrke direkt...

Läs mer om Stora Segerstad naturbrukscentrum och visa alla program.

Sponsrad