Introduktionsprogrammet

Stora Segerstad naturbrukscentrum
Programinformation
Gislaved
Introduktionsprogrammet

Om utbildningen

Introduktionsprogrammet hos Stora Segerstad naturbrukscentrum

Stora Segerstad Naturbrukscentrum erbjuder introduktionsprogrammet Programinriktat val och Yrkesintroduktion mot Naturbruksprogrammet.

Programinriktat val

Programinriktat val (IMVNB) riktar sig till dig som vill läsa Naturbruksprogrammet hos oss, men som saknar de grundskolebetyg som krävs för att vara behörig. Antagna elever läser integrerat med naturbruksprogrammets elever och följer någon av de inriktningar som skolan erbjuder inom naturbruksprogrammet.

Antagna elever erbjuds plats vid de inriktningar vid naturbruksprogrammet där det finns lediga platser (lantbruk, skog, hund eller maskinmekaniker). Eleven får undervisning på grundskolenivå i det ämne som saknas för behörighet till naturbruksprogrammet (gäller matematik eller engelska).  Elever som studerar på heltid under tre år genomför minst 15 veckors APL.

Eleven får undervisning på grundskolenivå i det ämne som saknas för behörighet till naturbruksprogrammet (gäller matematik eller engelska). 

Elever som studerar på heltid under tre år genomför minst 15 veckors APL.

Yrkesintroduktion

Introduktionsprogrammet Yrkesintroduktion (IMYNB) riktar sig till dig som vill ha en yrkesinriktad utbildning inom naturbruk, men som saknar godkända betyg från grundskolan i de ämnen som krävs förNaturbruksprogrammetochPrograminriktat val.

Elever som läser vid yrkesintroduktionsprogrammet får en bred yrkesutbildning inom naturbruksområdet med fokus på lantbruk och skogsbruk.

Studieplanen är individuell men är i sitt grundutförande utlagd för tre år. Studieplanen innehåller kurser om lantbruksdjur, traktorkörning, växtodling, verkstadsteknik, byggnadsunderhåll och skogsbruk, samt en del andra områden som vi bedömer är viktiga för att bli så väl förberedd som möjligt för ett yrkesliv inom naturbruk. 

Arbetsplatsförlagt lärande, APL (praktik)

Varje läsår innehåller minst 10 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande). Denna del av utbildningen är schemalagd i skolans djurstallar, i skolans jord- och skogsbruk samt på arbetsplatser inom naturbruksbranschen. 

Traktorkort och motorsågskörkort 

De behörighetskort som eleven har möjlighet att ta under utbildningen är traktorkort, röjmotorsågskort och motorsågskörkort.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Jönköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 1002 561 24 HUSKVARNA
Telefon: 036-10 50 00 
Mejladress: gymnasieantagningen@jonkoping.se

Behörighet

Programinriktat val

Du behöver ha minst sex godkända betyg från grundskolan för att bli antagen till Programinriktat val. För att bli antagen ska du ha godkända betyg i

  • svenska eller svenska som andraspråk. Dessutom krävs godkända betyg i
  • engelska eller matematik samt
  • minst fyra andra ämnen, eller godkända betyg i engelska och matematik samt i minst tre andra ämnen.
  • Om du saknar denna behörighet kan du ansöka om en plats vid vårt yrkesintroduktionsprogram.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Stora Segerstad naturbrukscentrum

Stora Segerstad naturbrukscentrum – ett naturligt val!

Stora Segerstad naturbrukscentrum erbjuder gymnasieutbildningar, gymnasiesärskola och vuxenutbildningar inom Lantbruk, Skog, Maskinmekanik, Naturturism och Hund. Varmt välkommen till gemenskapen vid Stora Segerstad Naturbrukscentrum! Vid Stora Segerstad naturbrukscentrum får du möjlighet att utveckla nya och spännande kunskaper som förbereder dig för ett yrke direkt...


Läs mer om Stora Segerstad naturbrukscentrum och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Stora Segerstad naturbrukscentrum

333 76 Reftele

 Visa telefonnummer
www.rjl.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogrammet från Stora Segerstad naturbrukscentrum, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information