Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Maskinmekaniker

Stora Segerstad naturbrukscentrum
Programinformation
Gislaved
Antal elever: cirka 130 (.)
Naturbruksprogrammet
 • Antagningspoäng: 160,0
  (medelvärde: 212,1) * statistik från 2022
Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Maskinmekaniker

Om utbildningen

Naturbruksprogrammet, Maskinmekaniker på Stora Segerstad naturbrukscentrum

I Skogens Hus finns en toppmodern verkstad för reparation och service av skolans breda maskinpark av moderna skogs- lantbruks- och entreprenadmaskiner. Här sker en stor del av undervisningen för dig som väljer att utbilda dig till Maskinmekaniker. 

Om du önskar göra ett besök och titta på skolan eller vill komma i kontakt med skolans studie- och yrkesvägledare - tveka inte att skicka en intresseanmälan till oss! Du kan även besöka skolans hemsida eller sidor på Facebook och Instagram - vi ser fram emot att höra av Dig! 

Utbildningens upplägg

Praktik och teori varvas för att du ska få goda kunskaper och mycket erfarenhet av service och reparationer av moderna lantbruks-, skogs- och entreprenadmaskiner. Du får även lära dig att köra dessa maskiner för att få en god förståelse för hur och när de används inom naturbrukets olika yrkesområden. Utbildningen ger dig dessutom grundläggande kunskaper om naturbruket i stort, t.ex. om lantbruksdjur, växtodling och skötsel och underhåll av naturbrukets byggnader, t.ex. verkstadsanläggningar. 

APL

15 veckor av utbildningen är förlagd på arbetsplatser (arbetsplatsförlagt lärande, APL). Detta skapar goda möjligheter för dig att knyta viktiga kontakter för framtiden. Några av dessa veckor kan du som vill få göra utomlands.

Efter utbildningen kommer du ha kunskaper och erfarenheter inom bl.a.

 • Serviceteknik och verkstadsteknik
 • Fordon och redskap, med fokus på lantbruksmaskiner
 • Naturbrukets djur med fokus på lantbruksdjur
 • Byggnadsunderhåll
 • Växtodling
 • Entreprenörskap
 • Biologi
 • Naturbruk
 • Svenska, engelska, matematik, historia, samhällskunskap, religion, naturkunskap samt idrott- och hälsa
Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Maskinmekaniker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Maskinmekaniker

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Jönköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 1002 561 24 HUSKVARNA
Telefon: 036-10 50 00 
Mejladress: gymnasieantagningen@jonkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Maskinmekaniker så kommer skolan att kontakta dig.

Stora Segerstad naturbrukscentrum

Stora Segerstad naturbrukscentrum – ett naturligt val!

Stora Segerstad naturbrukscentrum erbjuder gymnasieutbildningar, gymnasiesärskola och vuxenutbildningar inom Lantbruk, Skog, Maskinmekanik, Naturturism och Hund. Varmt välkommen till gemenskapen vid Stora Segerstad Naturbrukscentrum! Vid Stora Segerstad naturbrukscentrum får du möjlighet att utveckla nya och spännande kunskaper som förbereder dig för ett yrke direkt...


Läs mer om Stora Segerstad naturbrukscentrum och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Stora Segerstad naturbrukscentrum

333 76 Reftele

 Visa telefonnummer
www.rjl.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Maskinmekaniker från Stora Segerstad naturbrukscentrum, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information