Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Stora Segerstad naturbrukscentrum

i Gislaved
Få mer information om skolan 👍

Om skolan

Stora Segerstad naturbrukscentrum – ett naturligt val!

Stora Segerstad naturbrukscentrum erbjuder gymnasieutbildningar, gymnasiesärskola och vuxenutbildningar inom Lantbruk, Skog, Maskinmekanik, Naturturism och Hund. Varmt välkommen till gemenskapen vid Stora Segerstad Naturbrukscentrum!

Vid Stora Segerstad naturbrukscentrum får du möjlighet att utveckla nya och spännande kunskaper som förbereder dig för ett yrke direkt efter utbildningen, eller för vidare studier. 

Högskolebehörighet och yrkesexamen 

Vid Stora Segerstad naturbrukscentrum läser du Naturbruksprogrammet med inriktning mot Lantbruk, Skog, Naturturism eller Djurvård. Inom dessa inriktningar erbjuder vi även introduktionsprogrammet Programinriktat val mot naturbruk, IMVNB. Vid samtliga av naturbruksprogrammets inriktningar kan du få en studieplan med kurser som ger grundläggande högskolebehörighet (inom programmets 2500 poäng). Om du är inställd på att vidareutbilda dig till t.ex. veterinär, agronom, jägmästare eller inom något annat naturvetenskapligt område erbjuder vi även kurser som ger naturvetenskaplig behörighet, detta genom en utökad studieplan (inom ett par av våra inriktningar). 

Arbetsplatsförlagt lärande, APL

Under din utbildning får du göra 15 veckors praktik på en arbetsplats. Detta är ett utmärkt tillfälle för dig att knyta viktiga kontakter för framtiden. För dig som önskar finns möjlighet att göra några veckors praktik utomlands. 

Naturbruksutbildningar i vacker miljö

Stora Segerstad naturbrukscentrum ligger i en fantastisk miljö där utbildningar inom lantbruk, naturturism, maskinmekanik, skogsbruk, viltvård och hund bedrivs på stora arealer och i välutrustade undervisningslokaler.

På skolan finns välutrustade verkstäder, en stor maskinpark med lantbruks- skogs- och entreprenadmaskiner, djurstallar med produktion av mjölk, svin, lamm och nötkött, hundstall och anläggningar för hundträning samt stora arealer för lant- och skogsbruk som även ger goda förutsättningar för jakt- och viltvård. 

Bo på skolan

Vid Stora Segerstad naturbrukscentrum finns ett elevboende som är till för dig som inte har möjlighet att ta dig till och från skolan varje dag. 

Efter skoltid finns skolans fritidsledare på plats för att du som bor på skolan ska få en trivsam fritid. Varje kväll anordnas även lärtid/läxhjälp i skolans bibliotek. 

Ta med egen häst eller hund

För de elever som har egen häst erbjuder skolan boxar till uthyrning i ett fint stall med ridbana och rasthagar. Elever vid djurvårdsinriktningen som utbildar sig till hundförare/hundskötare har möjlighet att ta med sig en hund till skolan. 


Är du intresserad och vill veta mer om Stora Segerstad naturbrukscentrum, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Stora Segerstad naturbrukscentrum

Huvudman

REGION JÖNKÖPINGS LÄN

Regional gymnasieskola

Läs mer här

3 gymnasieskolor

Program

Gör en intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Stora Segerstad naturbrukscentrum.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2023/24

Antal elever per lärare 2023/24

Stora Segerstad naturbrukscentrum
 85,2%
Stora Segerstad naturbrukscentrum 5,8

Antal elever på skolan år 2023/24: cirka 170


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

Naturbruksprogrammet

13,0 22,7 56,8
  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 120 2023/24
Genomsnittlig betygspoäng 13,0 14,2 2022/23
Andel behöriga till högskola 22,7 43,3 2021/22
Andel med examen inom 3 år 56,8 77,2 2020/21
Antagningspoäng medel 168,1 2023
Lägsta antagningspoäng 125,0 2023
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

Stora Segerstad naturbrukscentrum

333 76 Reftele

Tel: 010-2442610
www.rjl.se

Sponsrad