Stora Segerstad naturbrukscentrum – en skola full av energi!

Stora Segerstad naturbrukscentrum erbjuder gymnasieutbildningar, gymnasiesärskola och vuxenutbildningar inom Lantbruk, Skog, Maskinmekanik och Hund. Varmt välkommen till gemenskapen på Stora Segerstad Naturbrukscentrum!

År 2016 utsågs Stora Segerstad naturbrukscentrum till Sveriges Bästa UF-skola, vilket innebär att skolan är bland landets absolut främsta på att jobba med företagande i skolan. På Stora Segerstad naturbrukscentrum får du chans att utveckla nya och spännande kunskaper och du får stor praktisk erfarenhet. Skolan samarbetar mycket med arbetslivet, vilket innebär att du både kan välja att studera vidare, driva eget eller söka jobb som anställd efter utbildningen. Här får du möjlighet att utvecklas till en riktigt skicklig naturbrukare!

Högskolebehörighet och yrkesexamen

På Stora Segerstad naturbrukscentrum läser du naturbruksprogrammet med inriktning mot Lantbruk, Skog, Maskinmekanik eller Hund. På det treåriga naturbruksprogrammet får du en gymnasieutbildning med yrkesexamen. Du har möjlighet att inom alla inriktningar få högskolebehörighet inom programmets 2500 poäng. Du som är inställd på att vidareutbilda dig till veterinär, agronom, jägmästare eller inom annat naturvetenskapligt område kan välja att läsa in naturvetenskaplig behörighet, detta möjliggörs genom en utökad studieplan. Du får läsa naturvetenskapliga kurser i dess riktiga miljö – i naturen bland djur och växter.

Arbetsplatsförlagt lärande

Under din utbildning får du göra 15 veckors praktik på en arbetsplats. Detta är ett utmärkt tillfälle för dig att knyta viktiga kontakter för framtiden. För dig som önskar finns möjlighet att göra några veckors praktik utomlands.

Ett modernt lantbruk i vacker miljö

Stora Segerstad naturbrukscentrum ligger i en fantastisk miljö där utbildningar inom lantbruk, maskinmekanik, skogsbruk, viltvård och hund bedrivs på stora arealer och i välutrustade undervisningslokaler.

Du får jobba i tekniskt välutrustade maskinparker och verkstäder och i djurstallarna få erfarenhet av modern produktion av mjölk, svin, lamm, ägg och nötkött. Skolans kök gör återtag från den egna produktionen av både ägg och gris. Vid Herrestad finns ett litet sågverk och en fin rastplats invid vandringsleden. På den viltrika marken kan man bedriva jakt och viltvård. Skolan samverkar med de stora skogsföretagen och utför avverkningar på uppdrag.

Bo på skolan

På Stora Segerstad naturbrukscentrum finns ett elevboende som är till för dig som har svårt att ta dig till och från skolan varje dag, kanske för att avståndet mellan hemmet och skolan är för långt.

Efter skoltid finns skolans fritidsledare på plats för att du som bor på skolan ska få en trivsam fritid. Eleverna tillsammans med fritidspersonal anordnar fritidsråd med jämna mellanrum för planering av aktiviteter och samkväm.

Ta med egen häst eller hund

För de elever som har egen häst erbjuder skolan boxar till uthyrning i ett fint stall med ridbana och rasthagar. Om du läser hundrelaterade ämnen får du ta med din hund till skolan. Hundutbildningen har tillgång till fina, bemannade hundstallar och goda träningsmöjligheter. Det finns bland annat en upplyst agilitybana.

Är du intresserad och vill veta mer om Stora Segerstad naturbrukscentrum, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Stora Segerstad naturbrukscentrum

Prova på-dagar

Prova på dag

Upplev naturbruk för en dag!

Prova på dag för dig som går i årskurs 9.

Välkommen att prova på olika aktiviteter inom naturbruksområdet t.ex köra skogsmaskin, grävmaskin, traktor, terränghjuling, väga smågrisar, meka i verkstaden, skjuta luftgevär, djursjukvård eller träning av hund.
Kontakta oss för anmälan och mer information. Välkommen!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2019-04-26    Tid:   10:15 - 16:30

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Stora Segerstad naturbrukscentrum.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

Stora Segerstad naturbrukscentrum

333 76 Reftele

www.rjl.se

För att beställa information från Stora Segerstad naturbrukscentrum, fyll i följande uppgifter:

Det finns inga recensioner än.