Industritekniska programmet

Industritekniska programmet, Riksintag svetsteknik

Stjerneskolan, i Torsby
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 186,7)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 186,7)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Riksintag svetsteknik

Om Industritekniska programmet

På Stjerneskolan finns inriktningen svetsteknik. Utbildningen har blivit godkänd som en riksrekryterande utbildning.
Under utbildningen lär du dig svetsa med olika svetsmetoder. Du får förstås också lära dig andra viktiga arbetsmoment som hör till yrket.

Du kan givetvis välja kurser så att du får grundläggande behörighet till högskola eller universitet.

Under utbildningen varvas gymnasiegemensamma ämnen, som exempelvis svenska, engelska och matematik, med kurser 'nere på verkstaden'. Förutom att utföra rena övningsmoment kommer du att tillverka saker åt kunder och saker du kan ta med hem.

På programmet erbjuds även körkortsutbildning samt kursen heta arbeten.

Du kommer dessutom att praktisera ute hos företag - det som kallas arbetsplatsförlagt lärande, (APL).

Om du kämpar på och gör framsteg i din svetsning kommer vi att testa dina färdigheter i svetsarprövningar. Klarar du dessa får du så kallade svetscertifikat, något som ger dig en fördel ute på arbetsmarknaden.

Vår målsättning är att ge dig en bra utbildning med goda möjligheter till arbete direkt efter utbildningen. De senaste åren har vi lyckats mycket bra med att uppnå denna målsättning.

När du avslutat utbildningen är du väl förberedd att arbeta i svetsande industri. Ofta får våra elever jobb hos lokala företag inom tillverkningsindustrin. Företag som arbetar med konstruktioner i stål, byggsmide, är andra tänkbara arbetsgivare. Vill du ha ytterligare utmaningar kan du söka yrkeshögskoleutbildning till exempelvis industrirörmontör. Efter några års erfarenhet kanske du vill söka de riktigt mytomspunna jobben som svetsare i olje- och gasindustrin.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Riksintag svetsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Torsby

Inriktningar på Stjerneskolan

International Welder (IW)

Stjerneskolan erbjuder också inom ramen för industritekniska programmet, utbildning till internationell svetsare, International Welder (IW). Denna utbildning är tänkt som en extra spets och erbjuds än så länge bara på ett mindre antal gymnasieskolor. Är du ambitiös strävar du efter diplom till internationell svetsare då detta är en extra fjäder i hatten för dig när du söker jobb.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Riksintag svetsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Värmland. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Arvika kommun, 17. Elevantagningen, 671 81 ARVIKA
Telefon: 0570-826 80
Mejladress: elevantagningen@arvika.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Riksintag svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Stjerneskolan
Fabriksgatan 3
685 34 Torsby

Välkommen till Stjerneskolan Torsby!

Stjerneskolan i norra Värmland har idag 450 elever på åtta program inom ungdomsgymnasiet och introduktionsprogrammen. Vi erbjuder också ett individuellt program på särskolan och har närmare 150 komvuxelever inom teoretiska studier, yrkesvux, distansutbildning och SFI. Vi är en gymnasieskola som...

Läs mer om Stjerneskolan och visa alla program.

Sponsrad