Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Stjerneskolan, i Torsby
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 87,5
(medelvärde: 189,0)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 87,5
(medelvärde: 189,0)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Om Fordons- och transportprogrammet inriktning Personbil

Fordons- och transportprogrammet ska ge en grundläggande yrkesutbildning för arbete som t.ex. bilmekaniker, tävlingsmekaniker eller bilskadereparatör.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Det här gör vi:

Du lär dig om fordons funktion och konstruktion och hur du diagnostiserar, reparerar och utför service på fordon.

Du tränar din förmåga att ta initiativ och vara kreativ, och lär dig mer om möjligheterna att driva eget företag. Du tränar dig i att planera, genomföra, dokumentera och kvalitetssäkra arbetet. Du lär dig att välja rätt utrustning och metoder.

Undervisningen är mestadels praktisk men varvas med teori. Under det första året läser vi de programgemensamma kurserna och flertalet av de gymnasiegemesamma kurserna tillsammans.

På tävlingsmekaniker får du möjlighet att vara med att bygga, anpassa bilar för olika tävlingsområden på skolan. Vi har olika bilprojekt på gång.

Efterfrågan på välutbildade mekaniker är stor. Utvecklingen inom motorsporten går mycket fort. För att klara av dessa tekniskt avancerade fordon krävs ökad kompetens. Vi vill med hjälp av experter från våra partners ge dig möjlighet till en proffsig utbildning. Praktik kan du få hos olika tävlingsstall inom rally, rallycross och banracing. Ibland kan denna ske vid olika tävlingar i Sverige och i utlandet.

I de senare årskurserna förläggs en del av utbildningen på olika arbetsplatser. Det kallas APL. För dig kommer APL att omfatta minst 15 veckors lärande på en arbetsplats.

Stjerneskolans inriktning personbil

Stjerneskolan har inriktningen personbil. Så här ser studiegången på inriktningen personbil ut: Du får lära dig grunderna för att klara ett arbete som bilmekaniker. Du kommer att läsa om bromssystem, motor/drivlina, el/elektronik mm. När det gäller APL så kommer du att tillbringa delar av utbildningen på bilverkstäder/tävlingsteam som vi har stort samarbete med.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Torsby

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Värmland. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Arvika kommun, 17. Elevantagningen, 671 81 ARVIKA
Telefon: 0570-826 80
Mejladress: elevantagningen@arvika.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Stjerneskolan
Fabriksgatan 3
685 34 Torsby

Välkommen till Stjerneskolan Torsby!

Stjerneskolan i norra Värmland har idag 450 elever på åtta program inom ungdomsgymnasiet och introduktionsprogrammen. Vi erbjuder också ett individuellt program på särskolan och har närmare 150 komvuxelever inom teoretiska studier, yrkesvux, distansutbildning och SFI. Vi är en gymnasieskola som...

Läs mer om Stjerneskolan och visa alla program.

Sponsrad