Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Stiernhööksgymnasiet
Programinformation
Rättvik
Antal elever: cirka 50 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 127,5
    (medelvärde: 197,5) * statistik från 2017

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet på Stiernhööksgymnasiet

Lär dig byggteknik på Bygg- och anläggningsprogrammet

Det är en bransch där tradition och modern teknik möts och där noggrannhet och finkänslighet blandas med styrka och grovarbete.

Byggprogrammet ger dig kunskaper om hur man bygger, reparerar samt underhåller hus och byggnader. På Stiernhööksgymnasiet i Rättvik läser du Bygg- och Anläggningsprogrammet med yrkesutgången Husbyggnad.

Husbyggnad

Byggteknik är kärnan i programmet och du får jobba framförallt med med trä- och mureriarbete. För oss är det viktigt att under hela utbildningen varva teori med praktisk tillämpning så du får en meningsfull och verklighetstrogen utbildning med skiftande innehåll. Det är också viktigt att du får prova på och lära känna olika material under din utbildning.

Arbetsplatsförlagt lärande

Vi erbjuder dig minst 15 veckors arbetsplatsförlagd praktik, vilken ligger på 2-4 dagar i veckan. Praktik som du har möjlighet att lägga i din hemkommun, ute i landet eller på skolan.

Lärling

I årskurs 2 och/eller 3 har man möjlighet att välja lärling och då få vara på arbetsplats ett par dagar i veckan!

Entreprenörskap

Du får lära dig om serviceförmåga, kreativitet och entreprenörskap, och har möjlighet att starta upp ett eget företag. Där får du också en inblick i hur man leder olika projekt.

Framtid

Byggprogrammet är ett yrkesprogram, men du har möjlighet att läsa fler teoretiska kurser för att bredda din behörighet till vidare studier eller annat yrkesval.

Lätt att få jobb

Stiernhööksgymnasiets byggelever är attraktiva på arbetsmarknaden. Det märks inte minst på att våra elever ofta har anställning klar vid studenten - och ibland även tidigare än så!

Starta UF-företag

Under din tid på Bygg- och anläggningsprogrammet kommer du att få lära dig om serviceförmåga, kreativitet och entreprenörskap – ämnen som är viktiga inom branschen. Du får dessutom möjlighet att starta upp och driva eget företag inom ramen för Ungt Företagande.

Läs till grundläggande högskolebehörighet

Om du känner att du vill bredda din behörighet har du möjlighet att göra det genom att läsa till fler teoretiska kurser. Du gör detta inom ramen för individuellt val.

Kombinera dina studier med idrott

Om du håller på med Bandy eller Ridsport har du möjlighet att kombinera dina gymnasiestudier med en satsning på din idrott tack vare NIU-utbildningarna som Stiernhööksgymnasiet erbjuder. Skolan erbjuder också en hockeyprofil.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Som boende i samma kommun som Stiernhööksgymnasiet söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Stiernhööksgymnasiet

Stiernhööksgymnasiet

Stiernhööksgymnasiet – Kommunal skola med internat

Stiernhööksgymnasiet är en kommunal gymnasieskola i Rättvik. Här erbjuds både yrkes- och högskoleförberedande program. Skolan ligger vid Siljan och det är inte långt in till Rättviks centrum. Stiernhööksgymnasiets internat har plats för cirka 130 elever. Skolan har lång erfarenhet av...


Läs mer om Stiernhööksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Stiernhööksgymnasiet

Masvägen 15
79532 RÄTTVIK

 Visa telefonnummer
www.stiernhooksgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Stiernhööksgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: