Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad: Mureri

Bräckegymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad: Murare

Som murare bygger du upp husväggar och skorstenar, klär fastigheter med fasadtegel och plattsätter ytor i kök och badrum. Förutom kollegorna, är murarslev, vattenpass och snöre dina bästa vänner på jobbet.

Murarhantverket är grunden för allt husbyggande och kräver erfarenhet, noggrannhet och sinne för formgivning. Vill du efter några år utveckla dig inom yrken finns många möjligheter till specialisering, till exempel inom att bygga eldstäder som kakelugnar, skapa och restaurera stuckaturer eller byggnadsvård.

På Bräckegymnasiet får du bygg- och materialkunskap, lär dig monteringstekniker och att hantera de maskiner som behövs på området. Du lär dig också om energibesparande tekniker och direktiv som behövs för att bli en skicklig murare.

Med tillval som Plattsättning, Hållbart samhällsbyggande och Husarkitektur kan du spetsa dina yrkeskunskaper redan under gymnasietiden. På alla våra yrkesprogram har du möjlighet att läsa in grundläggande högskolebehörighet. 

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad: Mureri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad: Mureri

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad: Mureri så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Bräckegymnasiet
Uppfinnaregatan 1
417 56 Göteborg

Bräckegymnasiet – Vi bygger yrkesstolthet!

Bräckegymnasiet i Göteborg är den rätta skolan för dig som vill jobba med bygg och anläggning i framtiden. Här får du en utbildning där du kombinerar teori och praktik och upp till hälften av din undervisning sker ute på en...

Läs mer om Bräckegymnasiet och visa alla program.

Sponsrad