Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Stagneliusskolan, i Kalmar
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 480 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 480 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Tänk ekonomiskt

Kunskaper om ekonomi är viktiga för oss alla för att vi ska kunna ta ställning i samhällsfrågor, hantera vår privatekonomi och driva företag. Du får aktuella, verklighetsnära och allmänbildande kunskaper i att ”tänka ekonomiskt” – oavsett framtida studie- och yrkesplaner.

Du får en mycket bra inblick i hur ett företag fungerar och kan pröva på att starta och driva ett företag under ett år i kursen entreprenörskap och företagande. Du lär dig grunderna i samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik.

Du får också kunskaper om vilka lagar och regler som gäller för dig som privatperson och för dig som företagare. Du får dessutom under din studietid många tillfällen att besöka, undersöka och knyta kontakter med lokala företag.

Ekonomi

Du får fördjupade kunskaper inom företagsekonomiska områden som redovisning, marknadsföring, kalkylering, ledarskap och organisation. Inriktningen ekonomi ska också ge färdigheter i att starta och driva företag.

Du får lära dig olika företagsformer, hur du gör kalkyler, bokför och gör bokslut. Här ingår även grunderna i inköp och försäljning, marknadsföring och reklam samt en orientering om de lagar och regler som gäller inom det ekonomiska området. Du lär dig att driva ett företag – från idé till att starta ett företag. Du lär dig att lägga upp en affärsplan, knyta kontakter med näringslivet, sköta egen bokföring, delta på mässa där marknadsföringen av din produkt eller tjänst står i centrum

Efter utbildningen

Efter dina studier på ekonomiprogrammet har du stora möjligheter att komma in på flera utbildningar på universitet och högskolor. Exempel på utbildningar du kan söka är civilekonom, jurist, socionom, psykolog, lärare, journalist och polis.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Stagneliusskolan
Box 824
39128 Kalmar

Stagneliusskolan skapar möjligheter

Stagneliusskolan erbjuder många olika utbildningar med hög kvalitet. En utbildning hos oss ger dig många valmöjligheter i framtiden. Med en examen från Stagneliusskolan är du väl förberedd för framtida studier på högskola/universitet eller för att ta ett första steg ut i yrkeslivet....

Läs mer om Stagneliusskolan och visa alla program.

Sponsrad