Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Humanistiska programmet, Språk

Södra Latins gymnasium
Programinformation
Stockholm
Humanistiska programmet
Södra Latins gymnasium

Om utbildningen

Humanistiska programmet, inriktning språk

Är du en person som gillar språk och vill plugga eller jobba utomlands i framtiden? Är du intresserad av kultur, historia, litteratur, religion, retorik – vad som gör människan mänsklig? Vill du gå ett brett program som ger dig behörighet till många utbildningar på universitet och högskola? Då är humanistiska programmet något för dig!

Vilka språk kan jag läsa på Södra Latin?

Efterfrågan på språkkunskaper utöver engelska ökar och att fördjupa dina kunskaper i flera språk ger dig de bästa förutsättningar för så väl studier som arbete i Sverige och utomlands. Förutom engelska läser du 600 poäng språk i form av latin, fortsättningsspråk och nybörjarspråk. Hos oss kan du välja mellan franska, italienska, kinesiska, ryska, spanska och tyska. I programmet ingår också kursen Människans språk, vilket är en grundkurs i språkvetenskap.

Kultur genomsyrar programmet

Tätt kopplat till språk är begreppet kultur, och detta är något som syns tydligt på vårt program. Vi undersöker människans tänkande och skapande genom historien. Debatt och diskussion är en bas i programmet. Vi går på teater, besöker museum och jobbar med olika kulturella uttryck som exempelvis film. Årligen anordnas även ”Humanistfestivalen”, då skolan bjuder in föreläsare som pratar om såväl språkets betydelse för kulturen som olika fenomen i olika språk.

Studie- och utbytesresor

Studie- och utbytesresor är viktiga inslag och Södra Latin har ett stort internationellt kontaktnät och vänskolor i flera länder. Många av skolans elever reser utomlands minst en gång under sin gymnasietid och vi har för närvarande utbyten med skolor i Frankrike, Spanien, Italien och Tyskland. Att delta i en utbytesresa ger dina språkkunskaper en skjuts framåt samtidigt som du lär känna nya vänner och får en inblick i din värdfamiljs sätt att leva.

God förberedelse för vidare studier

Humanistiska programmet är ett brett program som ger dig stor frihet att studera vidare inom olika områden. Genom att välja Matematik 2 inom programfördjupningen får du samma grundbehörighet som på samhällsvetenskapsprogrammet. På det humanistiska programmet på Södra Latins gymnasium kan du också läsa både Naturkunskap 2 och Matematik 3.

Eftersom du läser både Engelska 7 och Moderna språk steg 3 och 4 får du också 2,5 meritpoäng.

Är du intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Språk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Humanistiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Humanistiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Humanistiska programmet, Språk

Som boende i samma kommun som Södra Latins gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Språk så kommer skolan att kontakta dig.

Södra Latins gymnasium

Södra Latins gymnasium

Södra Latins Gymnasium

En skola som präglas av sin kulturella profil och vetenskapliga förhållningssätt är Södra Latins gymnasieskola. Här arbetar välutbildade och engagerade lärare som gör allt för att du ska trivas på skolan. Respekten för varandra och att du som elev alltid...


Läs mer om Södra Latins gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Södra Latins gymnasium

Skaraborgsgatan 14
11893 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer
sodralatinsgymnasium.stockholm.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

II-//
(5)
Jag hade aldrig valt en annan skola, även om den inte är perfekt. Byggnaden är fantastisk, läget är bra, de allra flesta lärarna är bra och kunniga och har intressanta lektioner. Det händer mycket på skolan, typ event och aktiviteter som elevkåren anordnar, vilket gör skolan mycket roligare och är en chans att få nya vänner. För att inte tala om...
Visa hela
Humanist javisst
(4)
Inledning Jag går tredje året på hum-programmet på Södra Latin. När jag började här 2016 var jag lite rädd. Skolan kan se stor och skräckinjagande ut, denna gigantiska 1800-talsbyggnad som knappt har någon isolering och därför är iskall halva året, dess labyrintliknande sal- och korridorsystem, lärare som ser ut som om de borde gått i pension f...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Humanistiska programmet, Språk från Södra Latins gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: