Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Estetiska programmet, Teater

Södra Latins gymnasium
Programinformation
Stockholm
Södra Latins gymnasium

Om utbildningen

Inriktning teater

Är du intresserad av eget konstnärligt skapande, vill arbeta med teater och berätta något för en publik? Då är inriktning teater något för dig! Här får du grunderna i de hantverksmässiga och tekniska kunskaper som du behöver för att gå vidare i skådespeleri och regi.

På Södra Latin betonas utforskningen av det kroppsliga uttrycket inom skådespelarkonsten. Du får utveckla din förmåga att uttrycka dig med teaterns språk och att planera, leda och genomföra en idé. På skolan kommer du att lära dig hur processen från idé till färdig produktion ser ut inom teater. Karaktärsämnen inom teater är scenisk gestaltning, röst & rörelse, scenografi, estetisk orientering, sceniskt karaktärsarbete och sceniskt ledarskap. I årskurs 3 kan du också läsa kursen Teaterregi för att få ytterligare teaterkunskaper. Du som söker får också gärna vara intresserad av andra uttrycksformer såsom scenografi, ljusteknik, kostym och mask. Vi tar även del av de strömningar som finns i dagens professionella teatervärld t ex genom att se och analysera dans- och teaterföreställningar. Utbildningen sker i mycket nära samarbete med dansinriktningen.

Du får grundläggande behörighet för studier vid högskolan och kan genom tillval få samma behörighet som på samhällsprogrammet. Sök till Teater på Södra Latin!

Antagningsprov

Du får en text som du i förväg ska förbereda och framföra, du deltar i en provlektion och samtalar med en teaterlärare. Information om hur du ansöker får du genom studievägledaren på din skola. Antagningsproven sker under vecka 10.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Teater, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Teater

Som boende i samma kommun som Södra Latins gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Teater så kommer skolan att kontakta dig.

Södra Latins gymnasium

Södra Latins gymnasium

Södra Latins Gymnasium

En skola som präglas av sin kulturella profil och vetenskapliga förhållningssätt är Södra Latins gymnasieskola. Här arbetar välutbildade och engagerade lärare som gör allt för att du ska trivas på skolan. Respekten för varandra och att du som elev alltid...


Läs mer om Södra Latins gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Södra Latins gymnasium

Skaraborgsgatan 14
11893 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer
sodralatinsgymnasium.stockholm.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

J
(5)
Jag går i teatertrean. Kort sagt är Södra Latin en otrolig skola. När jag valde gymnasium var jag väldigt mån om att hamna i en skola med bra lärare och ambitiösa elever, och därför var Södra perfekt för mig. Teaterlinjen är kanske den bästa i Sverige, med passionerade lärare och en sammanhållen grupp som är rolig utan att vara ”flummig”. Just a...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Teater från Södra Latins gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: