Estetisk spetsutbildning, Film och regi

S:t Eriks gymnasium
Programinformation
Stockholm
Estetiska programmet
(Läs mer) Öppet hus
2023-05-02

Om utbildningen

Plugga Film och regi på S:t Eriks!

Estetiska programmet, Estetik & media med profilen Film och Regi

En spetsutbildning med riksintag

Vill du utveckla din förmåga inom regi, manus, filmfoto, ljud, ljus, redigering och skådespeleri? Inriktningen är till för dig som har ett brinnande intresse för film och vill kunna skapa, tolka och använda berättelser. Du får möjlighet att skapa båda i egna och gemensamma produktioner. Efter årskurs två har du möjlighet att fördjupa dig inom foto, klipp, manus, regi eller skådespeleri. Film och regi förbereder dig för konstnärliga högskoleutbildningar och ger dig en fördel då vi samarbetar med Stockholms Dramatiska högskola och Konstfack.

Eftersom det Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program blir du även behörig till andra utbildningar på högskola och på universitet inom humanistiska utbildningar.

S:t Eriks gymnasium har mycket goda tekniska resurser och behöriga lärare med branscherfarenhet. Vi arbetar med den senaste kameratekniken och följande program för bild- och ljudbehandling:

  • AVID Media composer
  • AVID Pro Tools
  • Adobe After Effects
  • Adobe Photoshop
  • Adobe Premiere
  • Newtek Tricaster
  • Tools

Färdighetprov

Läs mer om färdighetsprov för Film och Regi på S:t Eriks gymnasiums webbsida.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Film och regi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetisk spetsutbildning, Film och regi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Daniel och Salman - Filmmakare redan på gymnasiet.

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Film och regi så kommer skolan att kontakta dig.

S:t Eriks gymnasium

Välkommen till S:t Eriks gymnasium!

S:t Eriks gymnasium finns vid Fridhemsplan, mitt på Kungsholmen i centrala Stockholm, nära till allt. Hos oss hittar du både högskoleförberedande program och yrkesprogram inom olika hantverk. Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet - Samhällsvetenskap, Media Estetiska programmet - Musik/musik, Musik/Musikproduktion, Musik/Musikal, Teater, Bild och formgivning,...


Läs mer om S:t Eriks gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

S:t Eriks gymnasium

Polhemsg. 35
10420 Stockholm

 Visa telefonnummer
steriksgymnasium.stockholm.se

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner.

Missnöjd elev

Skolan kallar filmprogrammet för en spetsutbildning bland annat för att de lär ut Avid Media Composer. Avid lärdes inte ut programmet användes av en elev som fick rollen redigerare under ett enda projekt. Eleven fick rollen för att han frågade om det, lärarna gav inte ut roller utan lät oss jobba med det vi ville. Efter det här fick vi använda v...

Johan Stedje, förstelärare inom mediaämnen Kommentar:
Vad tråkigt att du känner dig lurad, så skall det inte kännas när man går i skolan. När jag läser det du skriver verkar det som du både blivit felinformerad och har missförstått utbildningens upplägg. När det gäller Avid Media Composer så får alla elever möjlighet att fördjupa sig i det med hjälp av de undervisande lärarna. Anledningen till at...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(1,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetisk spetsutbildning, Film och regi från S:t Eriks gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Info om öppet hus
Jag har en annan fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Daniel och Salman - Filmmakare r...
S:t Eriks gymnasium

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.

Läs mer