Estetiska programmet

Estetiska programmet, Estetik & media: Film

Kulturama Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
20 april, 2024
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 550 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 165,0
(medelvärde: 268,4)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
20 april, 2024
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 550 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 165,0
(medelvärde: 268,4)
Få mer information om programmet 👍

Estetiska programmet, Estetik & media: Film

Kulturama Gymnasium Estetiska programmet, Estetik & media: Film

Estetiska programmet, Estetik & media: Film

Vill du fördjupa dig i film och jobba med ditt filmiska berättande? Vill du utveckla din förmåga inom regi, manus, kamera, ljud och redigering? På vår filminriktning får du ta del av Kulturamas långa erfarenhet av professionell filmutbildning!

Utnämnd till ”Bästa Filmskola”
Kulturama Filmgymnasium i Stockholm har blivit utnämnd till ”Bästa Filmskola” av Sveriges Kortfilmsfestival 2013, 2014, 2016 samt 2017 och våra filmelever har vunnit många priser i festivaler som till exempel "Bästa foto" och "Bästa unga talang", 2021

Profilens innehåll
På vår filmprofil får du ta del av Kulturamas långa erfarenhet av professionell filmutbildning! Här kommer du att utveckla ditt filmiska berättande samtidigt som du förbättrar din förmåga inom regi, manus, kamera, ljud och redigering. Film är ditt huvudämne men du får även utbildning i medieteknik, foto, konstnärlig bildgestaltning, grafisk kommunikation och webbdesign.

Utbildningens fokus är att du ska få arbeta med ditt filmiska berättande och nå en hög teknisk mognad inom manus, regi, ljus, ljud, klipp och produktion. Du kommer att prova på att göra film i olika format, som t.ex. berättande kortfilmer, reklamfilm och dokumentär. Efterbearbetning sker i Premiere Pro i Mac-miljö.

Lokaler
Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. Elever på Film har tillgång till sex redigeringsrum som är utrustade med Retina iMacs konfigurerade med kapacitet att arbeta med de tyngre filformaten. Våra generösa öppettider ger dig möjlighet att både filma och redigera utanför ordinarie skoltid. Under din skoltid på Kulturama Gymnasium får du dessutom en egen bärbar Mac med Adobe CC-sviten.

Produktioner och samarbeten

FIlmproduktioner från årskurs 1, 2 och 3 visas i slutet av läsåret på Filmhusets stora biograf, Bio Victor, med 364 platser och 12,5 m stor duk.

Under årskurs 3 erbjuder skolan en mindre budget till examensproduktionerna (slutfilmerna) för att möjliggöra elevernas produktion och vision.

Då skolan inrymmer en vuxenutbildning inom film så möjliggör det en unik möjlighet till samarbeten med extra erfarenhet av filmproduktioner och kontakter.

Kontakter med branschen sker även via studiebesök på produktionsbolag, externa gästföreläsare och festivaler.

Information för ansökan
Ansökningskod: Estetik och media ESEST, Film
Program: Estetiska programmet
Inriktning: Estetik och media
Profil: Film

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media: Film, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Fortsatta studier

Efter gymnasiet
Utbildningen ger både allmän och utökad behörighet till högskolan.Flera av våra tidigare elever har blivit antagna till regiutbildningar på högskolor så som Stockholms Konstnärliga Högskolan (StDH) och Danska Filmhögskolan.

Det blir även allt vanligare att våra gymnasieelever väljer att fördjupa sina kunskaper och vidareutbilda sig på Kulturamas egna eftergymnasiala Filmutbildning där de som tidigare gymnasieelever erhåller 20% rabatt på utbildningsavgiften.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik & media: Film

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Få kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media: Film så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
3/5
Påskön
28 okt 2021

Visa lärare har jag upplevt som lite mindre seriösa vilket tyvärr har gått ut över filmarbetet och film ämnena

3/5
Vincent
28 okt 2021
Bra

Skolan är bra. Många bra utbildningar. Schemat i 3:an är inge bra vilket ger 2 minus stjärnor. Vi börjar 9 fyra dagar i veckan och det är inge kul. Vi slutar också kl 17 vilke...

Visa hela
Kulturama Gymnasium
Virkesvägen 21
104 32 Stockholm

Kulturama Gymnasium – unik miljö för estetisk utveckling! 

Vi på Kulturama Gymnasium vill ge våra elever det bästa av två världar. Här får du teoretiska kunskaper som ger dig högskolebehörighet samt estetisk undervisning som gör det möjligt för dig att utveckla ditt intresse. Kombinationen av teoretiska och estetiska...

Läs mer om Kulturama Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad