Visa gymnasium.se som: Mobil

VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- och värmepumpsteknik

Skärgårdsgymnasiet Norrtälje
Programinformation
Norrtälje
Antal elever: cirka 40 (.)
VVS- och fastighetsprogrammet
  • Antagningspoäng: 100,0
    (medelvärde: 197,5) * statistik från 2021
Ingången till Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium (NTN)

Om utbildningen

VVS och Fastighetsprogrammet inriktning Kyl- och värmepumpsteknik

VVS och Fastighetsprogrammet passar dig som vill arbeta inom områdena där kunskaper om energi och miljö är viktiga. Du utbildar dig för yrken som fastighetsskötare, kylmontör, ventilationsmontör, VVS-montör, industrimontör med mera.

Det här lär du dig

Du får grundläggande kunskaper i service, underhåll, installation, drift och produktion inom energiområdet. Du ska kunna hantera den utrustning som används för att värma upp fastigheter och andra lokaler, för att kyla eller värma upp fastigheter och andra lokaler, för att kyla eller värma livsmedel med mera. VVS-inriktningen ger dig arbete inom byggbranschen med nybyggnad, reparation och underhåll.

APL

Utbildningen innehåller minst 15 veckors APL under år 2-3. Då är du ute på en eller flera arbetsplatser där du får möjlighet att känna på yrket utanför skolbänken. Du får även chans att knyta viktiga kontakter med olika arbetsgivare.

Efter gymnasiet

Den tekniska grundkunskap du får inom programmet är användbar inom många områden. Du kan arbeta med service, underhåll och installation inom energiområdet.

Yrkesexamen ger grundläggande behörighet till yrkeshögskolan. Där finns utbildningar till anläggningsingenjör, fastighetstekniker och fastighetsingenjör, industrimontör, VVS-projektör med mera.

‍Inriktning Kyl- och värmepumpsteknik

Det är en fördel om du är intresserad av teknik, fysik och matematik. Du ska läsa och förstå instruktioner och ritningar och göra beräkningar samt tolka prover och mätresultat.

Du får fördjupade kunskaper i installation, service, drift och underhåll av till exempel isbanor, kyl- och frysdiskar och värmepumpar

Det är idag ökade krav på inomhusklimatet. Det beror bland annat på att elektrisk utrustning och moderna maskiner har krav när det gäller temperatur och luftfuktighet. I affärer finns stora kyl- och frysanläggningar. Luftkonditionering i båtar, bilar, bussar och tåg ökar också. Du får lära dig utföra installation, drift, underhåll och service på dessa kyl- och värmepumpsanläggningar.
Med tanke på miljön och kostnader är det viktigt att du lär dig energioptimering - hur man får ut mesta möjliga effekt med minsta möjliga mängd energi till lägsta möjliga kostnad.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- och värmepumpsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- och värmepumpsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Norrtälje. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
Mejladress: gyantagningen@norrtalje.se

Certifiering

VVS-college

VVS-college

VVS-college (tidigare Förstklassig skola) är en certifiering utfärdad av VVS-branschens yrkesnämnd. Certifieringen betyder att skolan har ett stärkt samarbete med företag i branschen.

Läs mer om VVS-college här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- och värmepumpsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Skärgårdsgymnasiet Norrtälje

Skärgårdsgymnasiet Norrtälje ger dig de rätta förutsättningarna för ditt framtida yrkesliv!

Skärgårdsgymnasiet Norrtälje är en fristående gymnasieskola som inriktar sig på skolförlagd yrkesutbildning. Vi strävar efter att utbildningen ska bli så lik arbetslivet som möjligt. Hos oss hittar du yrkesanpassade lokaler tex  frisörsalong, bageri och verkstad. Här tar våra elever mot...


Läs mer om Skärgårdsgymnasiet Norrtälje och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Skärgårdsgymnasiet Norrtälje

Sommargatan 11
761 50 Norrtälje Norrtälje

 Visa telefonnummer
www.skargards.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- och värmepumpsteknik från Skärgårdsgymnasiet Norrtälje , fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Skärgårdsgymnasiet Norrtälje
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information