Ingången till Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium (NTN)

Skärgårdsgymnasiet Norrtälje ger dig de rätta förutsättningarna för ditt framtida yrkesliv!

Skärgårdsgymnasiet Norrtälje är en fristående gymnasieskola som inriktar sig på skolförlagd yrkesutbildning.

Vi strävar efter att utbildningen ska bli så lik arbetslivet som möjligt. Hos oss hittar du yrkesanpassade lokaler tex  frisörsalong, bageri och verkstad. Här tar våra elever mot kunder och gäster med stöd av välutbildade lärare.

På samtliga av våra yrkesprogram ingår det minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) ute på ett företag. Alla våra elever erbjuds att få läsa in högskolebehörighet. Vår ambition är att alla våra elever ska vara anställningsbara efter avslutade studier.

Vi erbjuder följande program:

• Hantverksprogrammet - inriktning Frisör, Barberare och hår och makeupstylist
  • Restaurang- och Livsmedelsprogrammet - Inriktning Bageri och konditori
  • El- och energiprogrammet - Inriktning Data och kommunikation och Elteknik
  • Naturbruksprogrammet - Inriktning Skogsbruk, Lantbruk, Smådjur och Hästhållning
  • VVS och fastighetsprogrammet - Inriktning VVS montör, Kyl & värmepumptekniker, Fastighetstekniker
  • Bygg- och anläggningsprogrammet - Inriktning Anläggningsförare (år 2+3)

Skärgårdsgymnasiets nyckelbegrepp är individualisering, infärgning och projekttänkande.

Jobba i projekt

Skärgårdsgymnasiets fokus på projektarbeten har utgångspunkt i hur verkligheten utanför skolan ser ut och sträcker sig över flera olika skolämnen. Genom att kunskaperna sätts in i ett större sammanhang tränar du som elev din analytiska förmåga och får därmed en bättre helhetssyn. På det här sättet liknar undervisningen mer yrkeslivet som aldrig konstruerar sin verksamhet i tillrättalagda kurser. Lösningen på uppgiften inbegriper istället flera olika skolämnen, vilket gör att det krävs ett nära samarbete mellan lärarna på skolan.

Individualisering - undervisning som utgår från just dig

Individualisering är också en hörnsten för Skärgårdsgymnasiet, vilket betyder att skolans undervisning utgår från varje enskild elevs behov och förutsättningar. Du får en individuell utvecklingsplan som ligger till grund för en skräddarsydd skoldag. Alla elever behöver inte göra samma saker på samma sätt och lika länge. För att du ska få en effektiv individanpassning krävs det stor lyhördhet från personalens sida och därför är Skärgårdsgymnasiets lärare handplockade.

Infärgning - lär dig om din programinriktning i alla ämnen

Skärgårdsgymnasiets nyckelbegrepp Infärgning syftar på att många kärnämneskurser tar hänsyn till den programinriktning du går. På matten beräknar byggeleverna virkesåtgång i kvadratmeter, ytan på altanen och snickrar staket med hjälp av Pythagoras sats. På svenskan får de elever som går el gå igenom instruktionsanvisningar till en jordfelsbrytare.

Är du intresserad och vill veta mer om Skärgårdsgymnasiet Norrtälje , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Skärgårdsgymnasiet Norrtälje

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Skärgårdsgymnasiet Norrtälje .

Andel lärare med leg. och behörighet 2019/20

www.skargards.se

Snittbetyg: 4,4

Elev
Liten skola, bra lärare, kanonbra mat, alla känner alla.
Elias
Schyssta lärare med intressanta lektioner. Liten skola där alla känner alla.
Elin
Bra skola, kunniga lärare som verkligen bryr sig om sina elever.

För att få mer information från Skärgårdsgymnasiet Norrtälje , fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Skärgårdsgymnasiet Norrtälje
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Skolrecensioner