Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Finsnickeri

S:t Martins gymnasium
Programinformation
Stockholm
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 82,5
    (medelvärde: 186,5) * statistik från 2017
Finsnickeri på S:t Martins gymnasium

Om utbildningen

Inriktning Finsnickeri på Hantverksprogrammet - För den kreative

Hantverksprogrammet med inriktning finsnickeri är för dig som är kreativ, har stil och formkänsla och tycker om att snickra. Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper och färdigheter i tillverkning av möbler och inredningssnickerier.

Yrkesexamen och högskolebehörighet

Du får kännedom om både modern och traditionell hantverksteknik, CAD (ritteknik), CNC (datafräsning) och kalkylering. I ditt arbete får du lära dig att självständigt planera och utföra ditt arbete med att till exempel formge och konstruera möbler.

Utbildningen leder till yrkesexamen med möjlighet att uppnå grundläggande högskolebehörighet under din gymnasietid.  

Utbildning nära branschen

Du kommer att arbeta i ljusa, fräscha och välutrustade lokaler tillsammans med lärare som har hög kompetens inom yrkesområdet. Vi är ett av Stockholms modernaste snickerigymnasium med en CNC-maskin. Du kommer att ha ett samarbete med branschen. Vi gör studiebesök och besöker utställningar, och under dina tre år har du minst 16 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande).

Elevpaket

Du kan köpa en verktygslåda från S:t Martins gymnasium, ett så kallat elevpaket, till ett mycket bra pris. Elevpaketet innehåller det material som du arbetar med under de tre åren hos oss samt vid hemuppgifter och din praktik. Om du väljer att inte köpa ett elevpaket får du låna verktyg från skolan för respektive moment i din utbildning.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Finsnickeri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Elever som läser Finsnickeri, Frisör, Textil Design och Personbil berättar om varför de trivs bra på S:t Martins Gymnasium! 

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Finsnickeri

Som boende i samma kommun som S:t Martins gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Reportage

Hanna, Cassie och Erfan berättar om S:t Martins Gymnasium

Hanna, Cassie och Erfan berättar om S:t Martins Gymnasium

Läs mer S:t Martins Gymnasium

Hanna, Cassie och Efram läser helt olika utbildningar på samma skola! Hanna läser andra året på Hantverksprogrammet med inriktning Textil design. Cassie pluggar tredje året på på Bygg- och anläggningsprogrammet inriktning Måleri och Efran går fordonsprogrammet inriktning personbil på år 2.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Finsnickeri så kommer skolan att kontakta dig.

S:t Martins gymnasium

S:t Martins gymnasium i Sundbyberg, Stockholm

S:t Martins gymnasium

S:t Martins gymnasium är ett yrkesgymnasium med sex olika inriktningar: frisör, stylist, måleri, finsnickeri, personbil och textil design. Skolans yrkesutbildningar leder till en yrkesexamen med möjlighet att uppnå grundläggande högskolebehörighet under din gymnasietid. Yrkesutbildningarna kan också leda till fortsatta studier...


Läs mer om S:t Martins gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

S:t Martins gymnasium

Englalundavägen 8
171 41 Solna

 Visa telefonnummer
www.sundbyberg.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Hantverksprogrammet, Finsnickeri, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Hanna, Cassie och Erfan berättar...
S:t Martins Gymnasium

Hanna, Cassie och Efram läser helt olika utbildningar på samma skola! Hanna läser andra året på Hantverksprogrammet med inriktning Textil design. Cassie pluggar tredje året på på Bygg- och anläggningsprogrammet inriktning Måleri och Efran går fordonsprogrammet inriktning personbil på år 2.

Läs mer