Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Finsnickeri

S:t Martins gymnasium
Programinformation
Stockholm
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 186,5
    (Lägsta: 82,5) * statistik från 2017
Finsnickeri på S:t Martins gymnasium

Utbildningsinfo

OBS! Programmet tar inte in några nya elever i årskurs 1.  Däremot finns programmet kvar på skolan, så till åk 2 och 3 tas elever in i mån av plats.

Inriktning Finsnickeri på Hantverksprogrammet - För den kreative

Det här är programmet för dig som gillar att snickra och samtidigt har ett sinne för stil och form. Tre år på inriktningen Finsnickeri ger dig grundläggande färdigheter i tillverkning av möbler och inredningssnickerier.

Vad får du lära dig?

Finsnickeri handlar såklart mycket om teknik, du kommer därför att få kunskap inom såväl traditionell som ny och modern hantverksteknik. Rittekniken CAD är en annan sak du kommer att få lära dig. Du kommer också att gå igenom CNC (datafräsning) samt kalkylering. Under utbildningen kommer du att få lära dig att utnyttja din kreativitet och självständigt planera och utföra ditt arbete.

Nära samarbete med branschen

På S:t Martins gymnasium har man ett mycket nära samarbete med branschen och det visar bland annat i studiebesök, utställningar och en praktikperiod (APL) på minst 16 veckor. På Hantverksprogrammet på S:t Martins får du arbeta i ett av Stockholms modernaste snickerigymnasium där du exempelvis har tillgång till en CNC-maskin.

Egna verktyg

Alla elever har möjlighet att köpa en verktygslåda från S:t Martins som innehåller de material du kommer att arbeta med under din tid på skolan. Elevpaketet får alla elever köpa till ett förmånligt pris. Väljer du att inte köpa paketet finns alla verktyg att låna på skolan.

Film

Elever som läser Finsnickeri, Frisör, Textil Design och Personbil berättar om varför de trivs bra på S:t Martins Gymnasium! 

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Finsnickeri

Som boende i samma kommun som S:t Martins gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Yrkesexamen. Genom att läsa specifika kurser inom det individuella valet kan du få högskolebehörighet. 

Reportage

Hanna, Cassie och Erfan berättar om S:t Martins Gymnasium

Hanna, Cassie och Erfan berättar om S:t Martins Gymnasium

Läs mer S:t Martins Gymnasium

Hanna, Cassie och Efram läser helt olika utbildningar på samma skola! Hanna läser andra året på Hantverksprogrammet med inriktning Textil design. Cassie pluggar tredje året på på Bygg- och anläggningsprogrammet inriktning Måleri och Efran går fordonsprogrammet inriktning personbil på år 2.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Finsnickeri så kommer skolan att kontakta dig.

S:t Martins gymnasium

S:t Martins gymnasium i Sundbyberg, Stockholm

S:t Martins gymnasium

S:t Martins gymnasium är ett yrkesgymnasium med sex olika inriktningar: frisör, stylist, måleri, finsnickeri, personbil och textil design. Våra yrkesutbildningar leder till en yrkesexamen med möjlighet att uppnå grundläggande högskolebehörighet under din gymnasietid.Yrkesutbildningarna kan också leda till fortsatta studier på...


Läs mer om S:t Martins gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

S:t Martins gymnasium

Englalundavägen 8
171 41 Solna

 Visa telefonnummer
www.sundbyberg.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Hantverksprogrammet, Finsnickeri, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Hanna, Cassie och Erfan berättar...
S:t Martins Gymnasium

Hanna, Cassie och Efram läser helt olika utbildningar på samma skola! Hanna läser andra året på Hantverksprogrammet med inriktning Textil design. Cassie pluggar tredje året på på Bygg- och anläggningsprogrammet inriktning Måleri och Efran går fordonsprogrammet inriktning personbil på år 2.

Läs mer